Opsving eller ej – dagpengelivet eksisterer stadig

Selvom det i mange brancher går strygende, så eksisterer dagpengelivet stadig for mange. Det kan være et svært område at manøvre i, for der er så mange ting, der lige pludselig bliver forandret.

Læs videre og få inspiration til hvad du skal være opmærksom på, hvis du kommer ind i dagpengelivet.

Brug professionel rådgivning

Fra 1. Juli 2017 trådte de nye dagpengeregler i kraft, hvilket får betydning for alle uanset om du lige er blevet ledig eller har været ledig i et længere stykke tid. Selvom det på papiret godt kan se overskueligt ud, når læser reglerne, så bliver de hurtigt indviklet. Derfor er det vigtig at søge og bruge den professionelle rådgivning, du har til rådighed i form af a kasser, fagforeninger og jobcenteret.

Det kan dog være en svær øvelse at vide, om du har rette a kasse. En der kan hjælpe og rådgive dig, uanset hvor i livet du er og hvor svær jobsituationen må se ud. Du skal finde en a kasse der svarer på alle tænkelige spørgsmål, som, fx, ”A kasse – hvor meget får man” og ”hvilken kompetencer kan min A kasse hjælpe mig med at få”. Det er essentielle spørgsmål, der er nødvendige at spørge sig, så du finder den rette hylde til at komme videre og ud på arbejdsmarkedet igen.

Spænd livremmen ind

Når du er på dagpenge er der mange realiteter, som går op for en. Det kan klassificeres som et wake-up call, når du bliver ledig og lige pludselig får et andet rådighedsbeløb, end du er vant til. At gå fra det gode job med en god løn til et liv på offentlige ydelser, så bliver du nødt til at ændre dine vaner, så du kan klare livet uden at du kommer til at leve over evne. Du tænker måske ikke så meget over det, men at købe det du står og mangler, uden at tænke over om du har penge er noget du værdsætter endnu mere, når du kommer på dagpenge. For du bliver nødt til at spare penge i dit budget, så du stadig kan få råd til det mest basale i dit liv.

Der er mange steder du kan spare – og det er ikke kun på dagligvare og impulskøb. Du kan også spare mange penge hvis du ser på dit realkreditlån i forbindelse med din bolig. Mange er nemlig ikke opmærksomme på om de betaler for meget for de boliglån man har. Derfor er det en god ide at se efter om du har det bedste realkreditlån på markedet. Du kan ende med en fordelagtig besparelse.

Vær fleksible

Uanset hvad venner og familier siger så er det hårdt at være ledig. Den konstante undren over om du har de rette kompetencer, eller de mange afslag, er et hårdt slag at skulle modtage, når du er ledig. Derfor er det vigtigt du holder hovedet højt og bliver ved med at kæmpe, så det hele ender positivt. Det er ikke kun vigtigt at arbejde hårdt, det er også en nødvendighed at være fleksible i sin tilgang til at få arbejde. Måske er det svært at få arbejde indenfor en bestemt branche eller et bestemt geografisk område. Det er to essentielle punkter, hvor det er vigtigt at være fleksible. Det kan være en god idé at tage det første job du bliver tilbudt, selvom det ikke er i den branche eller afdeling, der er drømmen. For det kan vise sig nødvendigt at tage det job, så livet kan komme tilbage på rette spor. Det samme gælder med lokationen for arbejdet. Selvom det måske ikke er det mest optimale, så kan det blive en nødvendighed at finde en boligadvokat, så du kan finde en bolig i den by du har fået arbejde.

Der sker mange ting når du rammer dagpengelivet, men hvis du er opmærksomme på de største synder, så skal du nok klare dig igennem dem.