Tjen penge hjemmefra: lær dig selv at lave hjemmesider

tjen penge hjemmefra

Mange danskere lærer i dag sig selv at opbygge hjemmesider og tilbyder disse ydelser som en freelance service for mindre virksomheder. Du kan også lære at lave hjemmesider. På denne side kan du læse om nogle af de ting som du skal lære, hvis du vil lære at lave en hjemmeside.

Lær dig selv at bruge disse programmer

Der findes i dag mange forskellige programmer som du kan lave hjemmesider i, nogle af de ”letteste” programmer som du kan bruge, uden at være mester koder, er CMS-systemerne WordPress og Shopify. CMS-system står for ”Content Management System” og er platforme som du kan bruge til at lave hjemmesider.

Nogle af de virksomheder som bruger disse CMS-systemer er f.eks. Apple, Adidas, Nike og Unisport.

Lær dig selv om basal kodning

Når du bruger enten WordPress eller Shopify, kan du komme rigtig langt uden at du behøver at kode, men hvis du vil blive endnu dygtigere, vil det være en god ide at undersøge de 2 mest brugte kodesprog ”HTML” og ”CSS”. Disse to kodesprog er dem som man oftest bruger til at lave se mest basale ting på en hjemmeside.

Der findes rigtig mange videoer på f.eks. YouTube, hvor du kan lære de basale elementer i disse to sprog. 

Husk disse ting når du laver en hjemmeside

Når du laver en hjemmeside, kan det være en god ide at huske nogle af disse ting.

  • Lav siden mobil venlig – De fleste søgninger og hjemmesidebesøg foregår i dag på en mobiltelefon, det er derfor vigtigt når du laver en hjemmeside at den også ser godt ud på mobilen.
  • Gør hjemmesiden SEO-venlig – At hjemmesiden er SEO-venlig, betyder at du har gjort hjemmesiden nemmere og bedre at læse for søgemaskiner som f.eks. Google, Bing og Yahoo. Dette vil gøre at hjemmesiden oftere bliver vist, hvis personer søger på disse efter den.
  • Lav den tekst som vises på siden nem at læse – Når du laver indhold til en hjemmeside, er det vigtigt at dine læssere har nemt ved at læse det indhold som står på hjemmesiden. Lav derfor mange afsnit og underoverskrifter i din tekst, det gør den meget lettere at læse.
  • Lav hjemmesidens struktur overskuelig – hjemmesidens struktur er den måde som siden er opbygget på. En god ide er f.eks. at lave en nem og overskuelig menu, som hjælper den besøgene med at finde rundt på din side.
  • Kig på ”konkurrenterne” – hvad gør de andre virksomheder i den branche hvor hjemmesiden skal laves til? Har de nogle specielle sider som der også bør laves til den side som du sidder og laver? Laver du f.eks. en hjemmeside til en skønhedsklinik så skal du skal huske at gøre ligesom CeriX og skrive en kvalitet og sikkerheds side, så du sikrer dig, at personer ikke kan kræve erstatninger for flere hundred tusind kroner

Hvis du bruger nogle af alle disse tips, når du skal lave en hjemmeside, så kommer du helt sikkert et langt stykke hen ad vejen.

Har du din egen virksomhed og vil gerne lave din egen hjemmeside

Har du din egen virksomhed, og vil gerne lærer at lave din egen hjemmeside, så kan du også bruge alle disse tips. Udover at lære at lave din egen hjemmeside, så kan det også være en god ide at lære hvordan du ellers kommer ud på digitale platforme

At være synlig på den digitale platform bliver mere og mere relevant for din virksomhed. Og hvis du ikke føler, at du besidder digitale kompetencer internt, kan du overveje at outsource dette område til Datacon. Med et Dynamics 365, kan de hjælpe dig med at styrke din digitale transformation, med en ny tilgang til virksomhedsprogrammer.

Du har ved at læse denne side, forhåbentlig lært lidt om hvad det kræver at lave hjemmesider, og hvordan du kan lærer det.