Økonomisk sikring samt professionel rådgivning med en a-kasse

Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, bør du helt bestemt blive det af flere årsager. Først og fremmest giver et medlemskab hos en a-kasse en kæmpe tryghed, i og med at du er sikret en indkomst i tilfælde af, at du pludselig skulle stå uden job i en længere periode. Men herudover giver medlemsskabet dig også mulighed for en masse rådgivning samt sparring ift. dit CV, input om karrieremuligheder, viden om det danske arbejdsmarked osv. Du kan eksempelvis tilmelde dig forskellige møder, der kan gøre dig klogere på dine jobmuligheder og dine specifikke ønsker til dit arbejdsliv. Et medlemskab af en a-kasse skal derfor ikke kun ses som en lønsikring, men også som en mulighed for at skabe et velfungerende samarbejde mellem dig selv og arbejdsmarkedet – hvad end du er ledig eller ej.

Det er altid relevant at være medlem af en a-kasse

Mange danskere er af den opfattelse, at det udelukkende er som ledig, at et medlemskab af en a-kasse er relevant, men dette er bestemt ikke tilfældet. Du kan eksempelvis som studerende melde dig gratis ind i en a-kasse, og her har du f.eks. mulighed for undervisning i studieteknik samt sparring til at søge de bedste praktikpladser. Et medlemskab er yderligere relevant for dig, der lige er blevet færdiguddannet, da en a-kasse her vil kunne give dig trygheden i at kende dit fag mere nærgående samt det arbejdsmarked, som du skal til at være en del af. Du vil her få et skarpere kendskab til dine specifikke kompetencer, så du har større chancer for at få fingrene i dit drømmejob. Endelig er der masser af fordele at drage af en a-kasse, når du er i job, da det her vil kunne hjælpe dig med at finde den helt rigtige retning for dig inden for dit felt. Dette gøres bl.a. gennem lønsikring, personlig rådgivning og inspirationsmøder om LinkedIn.

Lær dine faglige kompetencer bedre at kende

Det er aldrig en sjov oplevelse at blive fyret, men med et medlemskab hos en a-kasse er du sikret en løn, som sammen med dagpengene kan sikre dig helt op til 90% af din nuværende løn. Det kan også være, at man pludselig bliver alvorligt syg, hvilket naturligvis kommer til at stå i vejen for arbejdsfastholdelse, og her kan du med et medlemskab hos en a-kasse få vejledning af en socialrådgiver og få styr på dine konkrete muligheder. Ganske enkelt er du langt bedre stillet, så længe du er medlem af en a-kasse, og herudover har du også større muligheder for at finde et nyt og spændende job inden for en kort tidsperiode. Der er lige nu 24 a-kasser i Danmark, og disse er alle ganske afgørende for fleksibiliteten på det danske arbejdsmarked. Arbejdsgiverne har nemlig forholdsvis nemt ved at fyre deres medarbejdere, i og med at de ofte kun har en opsigelsesvarsel på tre til seks måneder – og dette kan kun lade sig gøre, i og med at medarbejderne har en sikkerhed i at kunne opretholde en indkomst. Derfor er a-kasserne ganske vigtige både for dig som lønmodtager, men også blot for hele organiseringen af det danske arbejdsliv. Ønsker du at vide mere om et medlemskab i en a-kasse? Så læs mere her.