6 store fordele ved træning med kettlebells

kettlebells

Fitness er vigtigt for os alle sammen. Her er det vigtigt at have styr på sit udstyr. Når det kommer til træning, er netop udstyret i centrum, fordi det er her træningen rigtigt kommer til at slå igennem. Derfor er det vigtigt at man vælger sit udstyr med omhu, når man skal træne. Her kan kettlebells mange ting, og kan derfor anbefales til styrketræning. Jernkuglen med det massive håndtag, findes i mange former og størrelser. Den kommer helt sikkert også i et format der passer lige til dig.

Læg alle kræfter i

Når det kommer til styrketræning, er det vigtige at du kan komme der ud hvor du presser dig selv mest. Her giver det at man svinger kettlebells frem for bare at løfte dem, stor mulighed for at presse sig selv, fordi det er nemt at starte den næste bevægelse. Det giver en dynamisk træning, hvor du nemt kommer til at skubbe dine grænser. På den måde kan du opnå enormt tilfredsstillende træning, og en god form på kort tid.

Brug hele kroppen

Når du træner med kettlebells, gør det at tyngdepunktet er væk fra kroppen, og ikke indeni hånden, at du skal bruge meget mere at din krop til at holde balancen. På den måde træner du mange flere muskler, end hvis du trænede med håndvægte. Det er altså ikke bare træning med armene, men med hele kroppen. På den måde får du også trænet din balance, på en måde som styrker dine muskler.

Træn med noget andet end din kropsvægt

Meget gængs træning handler om, på den ene eller den anden måde, at løfte sin krop. Derfor kan det være enormt befriende og fedt, at træne med en ekstra vægt. Det er noget af det som kettlebells kan bidrage med til din træning. Når du træner med en anden vægt end din kropsvægt, kan du også komme til at træne meget hårdere, fordi du kan møde vægt der er langt tungere end dig selv.

Smuk muskulatur

Når du på denne måde træner med hele kroppen, kommer du også til at pleje dine muskler over hele kroppen. På den måde får du på en naturlig måde trænet din krop på en jævn måde. Sådan får du styr på din muskulatur. Din krop bliver mere spændstig på armene, men udover det bliver hele kroppen trænet med kettlebells. Du kan altså give dig selv et godt udgangspunkt for motion og styrketræning med kettlebells.

Smuk dynamisk form

Udover den gode træning du kan få med kettlebells, kan du nyde dens fine former. Det er ikke bare et nyttigt træningsredskab, det er også en smuk genstand. Det er altid rarere, når øjet har noget smukt at se på, det gælder også når man træner. Den smukke dynamik i kettlebells er noget som du kan bringe ind i din træning.

Prøv med to

Når du er blevet fortrolig med kettlebells, kan du prøve at træne med to på en gang. Det kan være den næste udfordring. På den måde kan du hele tiden holde dig i gang, og blive udfordret, sådan at du kan blive stærkere hver dag. Der er mange nye øvelser du kan lave når du bruger to kettlebells i stedet for en. Derfor kan det være en helt ny verden der åbner sig, når ud får en ekstra en i hånden. Det kan igen optimere din træning enormt meget. Du kan altså med en ekstra, gå til det næste niveau af din træning. Du kan også sætte dig som mål, at du vil kunne bruge to kettlebells. På den måde sker der en udvikling i din træning.