De 7 bedste (og gratis) sports-apps til din smartphone

Både etablerede aktører og innovative nyankomne har for længst fået øjnene op for markedet for smart phone-apps, og dette har skabt et overflod af muligheder for ethvert behov.

Vi ser her nærmere på nogle af de mest originale ideer, nyttige værktøjer og uddybende databaser for sportsudøvere såvel som -entusiaster.

1. Støt godgørende formål med ‘Charity Miles’

Med Charity Miles kan du hente penge til velgørenhedsformål, hver gang du løber eller cykler. Appens sponsorer har nemlig indgået i en aftale, hvor de giver mindre summer for hver kilomet, du lægger bag dig.

Vælg blot den velgørenhedsorganisation, du vil støtte, og hiv løbeskoene eller den gamle jernhest ud af skuret. For med Charity Miles kan forbedre formen og samvittigheden på én og samme tid.

Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon” (CC BY 2.0) af Kristian Thøgersen

2. Spor din cykel- og løbetur med ‘Cyclemeter’

Cyclemeter er en af de bedste sportsapps for sportsudøvere derude. På trods af navnet er Cyclemeter ikke kun målrettet cyklister. Appens grundige dataindsamling og nyttige funktioner kan således også med fordel bruges af løbere (og andre sportsudøvere) til at følge med i og evaluere deres rute, præstation og form.

3. Træningprogram for alle med ‘FitStar’

For dem, der stadig sidder hjemme i sofaen med et uopfyldt nytårsforsæt om mere motion og aktivitet, giver FitStar en smule håb.

Appen tilpasser sig nemlig til din egen, nuværende form. Således starter du med en række enkle øvelser, og når disse er overstået, giver du FitStar en smule feedback, som den bruger til at tilpasse næste gangs øvelser. Formålet er, at du ikke overstrænger dig men på samme tid forbliver udfordret og motiveret.

4. Bliv buff med ‘Jefit Workout Tracker’

Træningscentret kan være et intimiderende sted for nybegyndere. For hvordan laver man de forskellige øvelser uden at få skader? Hvordan planlægger man sit program, sådan at alle muskelgrupper dækkes? Hvor mange gentagelser bør man lave af hver øveler?

Jefit Workout Tracket hjælper nybegyndere med at overkomme disse indledningsvise forhindringer. Her kan du vælge mellem ikke færre end 1300 øvelser, som alle er ledsaget af instruktioner om, hvilke muskelgrupper de tilhører, og hvor mange gentagelser man bør lave for at nå sit mål.

PB069673

PB069673” (CC BY 2.0) af CCFoodTravel.com

5. Bets og spilleforslag på farten med ‘bet365’

bet365 er en af verdens største oddssider med spilleforslag, resultater og nyheder inden for en lang række sportsgrene. Med bet365-appen kan du tjekke alle dsse informationer og funktioner på farten i et design, som er nemt at navigere og ikke begrænset af mobil-formatet.

6. Følg med i de mest populære sportsevents med ‘Thuuz Sports’

Thuuz Sports er en app for sportsfans. Appens ‘gimmick’ er, at den giver enhver sportsbegivenhed en tal fra 0 til 100 afhængig af, hvor populære disse er. Dette betyder, at du ikke drukner i den overvældende mængde af årlige events, men hurtigt kan danne dig et overblik over, hvad der er værd at følge med i.

7. Dybdegående analyser og sportsnyheder med ‘Bleacher Report’

Enhver sportsentusiast kender til Bleacher Report, som rummer på en af verdens mest uudtømmelige databaser med dybdegående analyser, forudsigelser og seneste nyheder og rygter. – Alt sammen på tværs af en bred vifte af sportgrene, som ikke er begrænset til Amerikas egne ynglingdiscipliner.

Bleacher Report-appen er en vellykket overgang til mobil-formatet. Her kan du personliggøre den, sådan at den kun giver dig informationer om de sportsgrene, ligaer, hold og atleter, som er relevante for dig.