3 gode danske urmærker

Hvis du er på jagt efter et nyt og flot ur, hvorfor så kigge til udenlandske mærker? Danske urdesignere har masser at byde på og kan konkurrere på lige fod med mange af de mest populære og kendte udenlandske urmærker. Når man siger danske ure, tænker mange nok på de flotte og tidløse ure fra Skagen. Virksomheden har lavet ure siden 1989 og har været populær hos mange mennesker i alle disse år. Det er dog langt fra de eneste designere af danske ure, der er værd at kigge på. I denne artikel får du to andre bud på danske ure, der er værd at købe.

Kranz og Ziegler

Virksomheden har designet smykker og ure i mange år. Lige siden 2003 har virksomheden fokuseret på at designe flotte og moderigtige smykker i både guld og sølv. Hvis du køber både smykker og ure fra dette mærker, kan du være sikker på at få godt dansk design og godt håndværk. Ure og smykker fra dette mærke vil holde i mange år. Hvis du har forelsket dig i designet af smykkerne, skal du da også have et ur fra mærket. Der findes forskellige kollektioner, så du kan matche dine smykker og dit ur med hinanden. Kollektionen Story går ud på at du kan personliggøre dine smykker ved at skifte dele ud med andre dele. Dette gælder også med urene i denne kollektion. Skift urrem, hvis du bliver træt af den og forny på den måde dit ur.

Skagen ure

Et af de mest kendte danske smykke- og urmærke er Skagen. Virksomheden har som sagt eksisteret siden 1989 og har lavet flotte og tidløse ure i al denne tid. Det er virkelig dansk design, når det er bedst. Urene fra dette mærke er designet sådan, at både unge og gamle finder glæde ved designet. Du ser således både folk i deres bedste alder gå med disse ure, men også helt unge teenagere elsker ure fra dette mærke. Det hænger nok sammen med at urene er klassiske og tidløse. De vil holde i mange år og vil stadig være moderne, selvom de er mange år gamle. Det er en investering, man vil få glæde af i mange år. Måske kan man endda give uret videre til ens børn eller børnebørn.

Arne Jacobsen ure

Arne Jacobsen er nok mest kendt for hans design af møbler. Han har virkelig sat dansk design på verdenskortet med de populære stole herunder Ægget og Syveren. Arne var uddannet arkitekt og designer, og selvom han er mest kendt for at designe flotte bygninger og stole, så designede han altså også ure. I dag bliver urene produceret på ny på basis af hans gamle tegninger. Du får således en lille del af designhistorien, når du køber et ur fra Arne Jacobsen. Selvom han altså er mest kendt for sine bygninger og stole, er der altså god grund til at investere i et af hans tidløse ure. De er klassiske og vil holde i mange år.