Det skal du huske, når du giver ’for-sjov’ gave til ham

for sjov gave

Skal du fejre en festlig begivenhed og vil du gerne lave lidt ekstra spas med ham der skal fejres, kan det være en sjov tilføjelse til festlighederne at give en ’for-sjov’ gave.

Det er der som sådan heller ingenting galt i; de fleste vil bare få et godt grin ud af det. Alligevel er det en god idé at du tænker dig om, før du kaster dig ud i at finde den perfekte for-sjov gave.

Det kan være svært at navigere rundt i etiketten omkring for-sjov gaver, så for at hjælpe dig lidt på vej får du her nogle gode råd til, hvordan du gør for-sjov gaven til en god oplevelse for alle.

Ikke alle lejligheder egner sig til for-sjov gaver

Når du skal beslutte hvorvidt du vil give en for-sjov gave til en begivenhed, skal du omhyggeligt overveje om det passer til begivenhedens type. Hvad enten det er en fødselsdag, et jubilæum, bryllup eller noget helt fjerde det drejer sig om, må du overveje både hvem det er der fejres, og hvem ellers der er til stede.

Du ønsker selvfølgelig på ingen måde at ødelægge stemningen ved festen, eller gøre vedkommende pinligt berørt.

Overvej derfor, om det er passende at give en for-sjov gave til den type fest der lægges op til. En for-sjov gave egner sig for eksempel ikke så godt til et formelt bryllup hvor bruden måske bliver bare en smule irriteret hvis du kommer slæbende med savsmuldstapet.

Undgå røde kinder og svedige hænder

Er du kommet frem til at begivenheden kan bære en for-sjov gave, er næste skridt at overveje, hvilken slags for-sjov gave der vil være passende.

Husk at det er en festlig lejlighed, og at dit mål er at skabe sjov – ikke at ydmyge modtager foran familie og venner. Tænk derfor over, at det ikke er enhver for-sjov gave, der passer til alle begivenheder. Det kan godt være du vil synes det er sjovt at smøre ham ind i tapetklister eller give ham bind for øjnene og køre ham rundt på en møbelhund, men det er nok kun dig der får noget ud af det.

Der er en vis tradition for at give lumre gaver for sjov, og det er selvfølgelig helt okay hvis modtager er med på den – men tænk dig alligevel om: modtager har sikkert ikke lyst til at modtage sådan en gave til en fest, hvor hans mor og far ser ham åbne gaven.

Vælg i stedet en for-sjov gave, som alle kan være med på. På den måde undgår du pinlige situationer, som kan skabe en dårlig og akavet stemning.

Vælg den helt rigtige for-sjov gave

Nu hvor du har overvejet om en for-sjov gave passer til begivenheden, og om der er nogle typer for-sjov gaver som skal undgås for ikke at skabe en dårlig stemning, skal du vælge den rigtige for-sjov gave.

Du kan for eksempel tage udgangspunkt i en sjov anekdote omkring modtager, som er bredt kendt blandt de deltagene ved begivenheden – selvfølgelig kun hvis modtager selv kan grine af historien.

Når du har foræret en for-sjov gave, har du selvfølgelig din rigtige gave klar bagefter – først en bøtte olivenolie fordi han engang gjorde noget pinligt med det, men så et oliventræ bagefter. For at finde inspiration til den, kan du for eksempel kigge på hjemmesiden her.

Det skal nok blive en uforglemmelig og festlig aften, når du har gjort dig de rigtige overvejelser bag din gave!