Sådan sparer du penge på dit oliefyr

spar

Hvordan varmer du huset op? Er du én af dem, der benytter et oliefyr, så kan du her få et par gode råd til, hvordan du får mest ud af dit oliefyr. Hvis du har et nyere oliefyr, er det typisk mere energieffektivt og dermed billigere end de ældre på markedet. I dag må du ikke udskifte et gammelt oliefyr med et nyt, medmindre du ikke har adgang til naturgas eller fjernvarme. Men hvis du allerede har et fungerende oliefyr til at varme dit hus op, kan du altså spare penge ved at følge disse råd.

Årligt eftersyn af oliefyret

På den korte bane kan det virke ressourcekrævende at skulle betale for et årligt eftersyn af dit oliefyr, men på den lange bane kan det være en rigtig god investering. Oliefyrets forbrændingsevne har indflydelse på dit forbrug af fyringsolie og dermed også på størrelsen af beløbet, du betaler for at få opvarmet dit hus. Derfor kan et årligt tjek af dit oliefyr være med til at optimere forbrændingsevnen og sikre, at dit oliefyr fungerer optimalt. På den måde kan der være mange penge at spare ved at investere i årlige eftersyn af dit oliefyr.  

Spar penge på køb af fyringsolie

Der kan være mange penge at spare, når det kommer til indkøb af fyringsolie. Ofte kan du spare penge ved at købe olien online, så omkostningerne er holdt nede, og priserne derfor også er lave.  Prisen på olie stiger og falder i takt med udbud og efterspørgsel, og du vil ofte blive faktureret for prisen for olien på bestillingsdagen. Du kan se mere her, hvis du vil vide mere om billig fyringsolie, som du kan bestille over nettet. Du kan vælge mellem traditionel fyringsolie og svovlfattig fyringsolie, hvor sidstnævnte giver 98 % mindre SO2 sammenlignet med den traditionelle fyringsolie.

Grundig isolering og indstilling af termostater   

Du kan også spare penge ved at tjekke op på, om dine varmerør og varmtvandsbeholder er grundigt nok isoleret. En grundig isolering kan spare dig op til 3 % på dit årlige forbrug af fyringsolie. Når isoleringen er i tip-top stand, bør du indstille alle termostaterne på radiatorerne til 20 grader. Med en indstilling på 20 grader sparer du op til 20 % af dit årlige forbrug af fyringsolie sammenlignet med hjem uden termostater.

Automatisk varmestyring

Det sidste råd, vi giver her, er at installere en automatisk varmestyring. Automatisk varmestyring tilpasser temperaturen, alt efter om det er nat eller dag. Det betyder, at temperaturen sænkes om natten og tilpasser sig indendørs- og udendørstemperaturen. På den måde kan du spare op til 10 % på dit årlige forbrug af fyringsolie. Der er altså mange penge at spare på dit oliefyr, hvis du får et årligt eftersyn af oliefyret, køber lavpris-fyringsolie på nettet, isolerer grundigt, indstiller dine termostater på 20 grader og installerer automatisk varmestyring.