Hvorfor sengebordet er det vigtigste møbel i dit soveværelse?

soveværelset

Man kan ikke benægte, at hvis man ikke har et sengebord, er der noget, der mangler. Det er, udover lige selve sengen selvfølgelig, det vigtigste møbel, man kan have i sit soveværelse. Og det er der mange grunde til.

Et sengebord giver overskud

Det er meget vigtigt, at soveværelset er et helligt rum, hvor der er plads til afslapning og genopladning, og hvor man ikke skal stresse over noget. I vores hverdag har vi tusindvis af ting, vi dagligt skal stresse over og forholde os til. Men i soveværelset skal det være slut med stress. Stress og jag skal være forbudt, så snart man træder ind ad døren.
Hvis man ligger i sin seng med en god bog, en film eller noget helt tredje og har brug for en kop te at falde i søvn på, eller en kop cappuccino om morgenen, er det nødvendigt at have et sted, hvor man kan stille denne kop. Man kan ikke bare stille den på madrassen. Så vælter den, så er der skoldhed te over det hele, og så er hyggen først forbi. Stressen vil indtræde: der kommer en plet på mit lagen, hvad med rullemadrassen? Jeg må hente Vanish!
Man skal altså ikke stille kopper med te på sin madras. Men hvis man skal stille den helt ned på gulvet er det også noget værre bøvl, fordi der er langt ned og så skal man hele tiden strække sig og kravle rundt efter den. Det er her, sengebordet bliver redningen. Få et sengebord, der højdemæssigt passer til sengen. Så føles det som en elegant forlængelse af sengen, og så kan koppen med te stå solidt plantet på en jævn overflade uden risiko for at vælte, samtidig med at man kan nå den med snilde.
Når der er styr på praktiske sager som dette, vokser ens overskud. Man får mere plads i hovedet til alle mulige andre ting, når man kan binde en knude på hverdagens praktiske forhindringer.

Sengebordet er prikken over i’et i et soveværelse

Æstetisk set ser det bare godt ud at have to ens sengeborde stående på hver sin side af dobbeltsengen. Det binder hele rummet sammen, skaber en rød tråd. Det er et simpelt tiltag i et soveværelse, men det gør en verden til forskel for udtrykket af rummet. Se et stort udvalg af sengeborde på https://sengebord.dk/.
Et soveværelse skal helst være enkelt indrettet. Der skal ikke være trængt og rodet, fordi det skaber trænghed og rod i vores hoveder. Så står der nogle sække tøj der skal sorteres til genbrug, en stolpebærer der skal bruges i haven, en støvsuger der ikke er pakket væk osv. Så væk med alt overflødigt og ind med det mest nødvendige.
Det smarte ved at have sengeborde på hver sin side af sengen er, at så har man sit eget, private lille møbel. Selvom man måske er i et forhold og har valgt at dele sit liv med en anden person, er det altså en stor frihed at have sit eget space, hvor man selv bestemmer, hvad der skal i, og hvor det kun er en selv, der kender til det. Privatliv er bare så vigtigt, og med et sengebord med en lille skuffe eller hylde, får man sit privatliv.