Sådan forbereder du renovering af din bolig

Har du planer om en større renovering af din bolig? Det er fantastisk at renovere ens bolig, da du bagefter får et bedre hjem. Det kræver dog også meget arbejde og især forberedelse at lave en renovering af boligen. I denne artikel har vi derfor samlet vores tips til, hvordan du forbereder en renovering af din bolig.

Tjek om du skal have byggetilladelse

Når du skal i gang med et byggeprojekt skal du først og fremmest have styr på det formelle, herunder om du skal have byggetilladelse til din renovering.

De fleste renoveringer kræver ikke byggetilladelse, da det foregår inden for hjemmets fire vægge. Der hvor en byggetilladelse bliver aktuel er, hvis renoveringen medfører at boligen bliver større end den var før.

Hvis du fx skal lave ny garage eller et udhus er det nødvendigt at søge om byggetilladelse inden du går i gang. Som hovedregel, skal du søge om byggetilladelse hvis det beboede areal bliver større under ombygningen.

Læg en plan for renoveringen

Det vigtigste indenfor forberedelse af din renovering, er at lægge en plan for renoveringen. Det handler især om at snakke med håndværkere og hvem der ellers skal være med til at lave din renovering om, hvor lang tid de hver især skal bruge til de forskellige opgaver.

Når du ved det, kan du efterhånden begynde at planlægge, hvor lang tid renoveringen vil tage.

Det er samtidig vigtigt at overveje, om du kan blive boende i huset under renoveringen. Hvis du fx skal have renoveret køkken og badeværelse, er det en god idé at overveje, om du kan bo et andet sted imens.

Hvis du skal flytte til et andet sted imens renoveringen foregår, er det vigtigt at planlægge det nøje, så du kan få hverdagen til at køre videre, selvom du bor et andet sted. Det er fx vigtigt at tænke over, hvad der er nødvendigt at pakke samt hvad der godt kan blive i boligen.

Hvis køkkenet fx skal renoveres, er det vigtigt at pakke diverse ting fra køkkenet i kasser, så der er klar til at renoveringen kan starte. Det er fx vigtigt at pakke dit køkkenudstyr samt din damask dug.

For at forberede byggeprojektet er det ligeledes vigtigt at få styr på eventuelle mindre opgaver, så du har overskud når renoveringen skal til at starte. Hvis du fx skal have repareret din mobil, er det en god idé at få styr på det inden renoveringen, så du ikke har flere projekter i gang på en gang. Du kan fx finde mobil reparation hos Telerepair.

Få styr på budgettet

Det sidste du skal forberede inden renoveringen går i gang, er budgettet. Ved enhver renovering er det vigtigt at lægge et budget, så du får overblik over, hvor mange penge renoveringen kommer til at koste.

Det gælder derfor om at samle alle udgifter i forbindelse med byggeprojektet, så du derigennem får et overblik over de forskellige udgifter samt hvor meget renoveringen samlet kommer til at koste.

Det er selvfølgelig svært at få et præcist overblik, da man fx ikke altid kan vide, hvor meget håndværkerregningen løber op i. Derfor er det en fordel at sætte ekstra penge af i budgettet, så du har penge til de udgifter der ikke nødvendigvis kom med i budgettet fra starten.

Når du har lavet budgettet ved du samtidig, om dine egne penge rækker til finansieringen eller om du skal finde finansiering andre steder.

Da en renovering ofte er en investering i boligen, fx ved at varmeregningen fremover bliver billigere, er der mange der vælger at gøre brug af mulighederne for at tage billige lån, til at finansiere deres boligrenovering.