Mange fartbøder? Undgå dem med ny alarmenhed (OOONO trafikalarm)

Sidder foden lidt for tungt mod højre pedal i bilen? Eller har du en ven, kæreste, søster, eller far, som er lidt af en fartdjævel? Fænomenet fartbøder er måske ikke så langt fra dig, men vi har gode nyheder til dig her.

Med et nyt, elektronisk device til bilen kan fartbøder være fortid. Ooono trafikalarm er en lille knap til bilen, som giver dig et overblik over fartkontroller i nærheden af dig.

Et bip og blink er alt, der skal til for at advare dig om fartkontroller på din vej. Ooono er kort sagt din nye ven i trafikken.

Nå at sænke farten, før klappen fælder

Men hvordan foregår det helt præcist?

Trafikalarmen fastmonteres på forruden eller et andet synligt sted i din bil, så den er i nærheden af dig, når du kører. Ca. 30 sekunder inden du møder en fartkontrol på din vej, vil ooono udsende et bip og et blå blink som advarsel. Det betyder, at du har rigeligt med tid til at finde den midterste pedal og sænke farten til en passende hastighed – og dermed undgå en fartbøde.

Alarmen advarer dig ikke om andet end fartkontroller, så du ikke er i tvivl om, hvorfor ooono advarer dig.

Sådan virker trafikalarmen

Trafikalarmen fungerer ikke kun i form af knappen. Før ooono kan alarmere dig om fartkontrollen, skal du hente ”ooono connect” ned på din Android eller iPhone gennem Google Play eller App store. Du kan ikke forbinde den til Windows. Appen er gratis, og det er derfor kun ooono i sig selv, der koster et engangsbeløb. Herefter kan du frit benytte dig af alarmen.

Du skal altså forbinde ooono til din smartphone. Ved at aktivere bluetooth og godkende ooonos brug af din lokalitet kan alarmen advare dig, når du nærmer dig en fartkontrol.

Alarmen opretter automatisk forbindelse, når du sætter dig ind i din bil, og du skal derfor ikke selv huske på at aktivere den hver gang, du skal ud at køre.

Hvordan ved ooono, at der er en fartkontrol?

Trafikalarmen er helt og aldeles lovlig at bruge. Og den er sikker at bruge, fordi du bliver advaret uden, at dit blik fjernes fra kørebanen.

Når du bliver advaret om en kontrol længere fremme, ved ooono det, fordi andre bilister har indrapporteret det. Sammen med ”Trafik Alarm”, som over 1 million danskere har downloadet, har ooono en database, hvor over 250.000 brugere melder ind, hvis de ser en fartkontrol i trafikken. Men hvordan kan de det?

Med ooono kræver det kun ét enkelt klik på knappen for at registrere en fartkontrol, så andre bilister bliver advaret. Kommer du derfor om ved en fartkontrol, som du selv er blevet alarmeret omkring, trykker du blot på knappen, som sender et bip tilbage som bekræftelse på din indrapportering. Er du derimod den første på stedet, bliver du den første til at melde tilbage til databasen. På den måde er det bilister over hele landet, der kommunikerer gennem ooono og hjælper hinanden med at undgå en fartbøde.