Det kan betale sig at energirenovere

Det handler om at være på forkant med fremtiden, så man ikke bliver overrasket af nutiden. Hertil er der selvfølgelig mange muligheder. Et af dem er at energirenovere. Miljøet er skrantende. Det er uomtvisteligt. I Danmark er bygninger i privaten en stor synder, og det er op til den enkelte at imødekomme problemet.

Ved at energirenovere skåner du miljøet, men du hjælper også din pengepung. En energirenovering kan selvfølgelig være en omkostningstung affære, men det kan også gøres billigt. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan det kan gøres.

Er det en god investering at energirenovere?

Det vil ofte være en rigtig god investering, men det kommer også an på dine forudsætninger. Din bolig skal selvfølgelig ikke allerede være energioptimeret, og så skal du gøre op med dig selv, at du ikke har en hensigt om at flytte lige foreløbig. Hvis du har det, skal energirenoveringen forårsage en stigning i salgsprisen, der er højere, end hvad det har kostet at energirenovere. Kort fortalt er følgende fordele ved at energirenovere:

 • ↓ varmeregning
 • ↑ komfort
 • ↑indeklima
 • ↑ boligs salgsværdi
 • ↑ boligs arkitektoniske udtryk
 • ↑ boligs klimavenlighed

Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig inden energirenoveringen?

Uanset hvordan du vender og drejer det, er en energirenovering ikke bare lige et hurtigt eftermiddagsforetagende. Det er en omfattende sag, og du skal derfor, som med alle omfattende sager, tænke dig godt om, inden du begynder på den.

Hvis du har besluttet dig for at energirenovere, skal du begynde at researche, hvilke byggeentreprenører du vil benytte dig af. Det handler om at finde de bedste til prisen. Måske skal du tænke lidt ud af boksen? Det kunne for eksempel være at tænke ud af boksen at bruge polske håndværkere. Disse er billigere end de danske, men samtidig lige så kompetente. Dette er specielt en mulighed, hvis du gerne vil gøre energirenoveringen billig. Mere om dette senere i artiklen.

Hvad kan der energirenoveres?

Der er rigtig mange mulige tiltag. Følgende er nogle af de mest effektive. Typisk inddeler man energirenovering i to kategorier:

 1. Boligens facade (klimaskærm)
 2. Diverse installationer

Boligens facade

Kort beskrevet bliver boligens facade kategoriseret ved at være det, der adskiller ude- og indemiljøet:

 • Tag- og loftkonstruktioner
 • Facade, vinduer og døre
 • Gulv og kælder
 • Ventilation

Installationer

Installationer bliver udgjort af det, der omhandler varmeanlægget af elforsyningen. Det vil sige tiltag vedrørende:

 • Oliefyr
 • Gasfyr
 • Fjernvarme
 • Varmepumper
 • Solceller

Hvilke finansieringsmuligheder har jeg?

Det er selvfølgelig ikke alle, der lige har en halv million at smide efter en energirenovering. Heldigvis er en af de mange gode ting ved energirenovering, at der er kommet rigtige gode finansieringsmuligheder. Derudover behøver du jo heller ikke at renovere på den dyreste måde.

Først og fremmest skal du sikre, at dit bagland er i orden. Du skal nødigt ud, hvor du ikke kan bunde. Hvis du er arbejdsløs, skal du sikre dig, at du stadig har en indkomst. A-kasser er så vigtige at være medlem af, hvis det er tilfældet. Ved at være medlem af en a-kasse, er du sikret en fast indtægt, der måske ikke vil give dig mulighed for den store energirenovering, men som stadig vil hjælpe dig på vej.

Af andre alternative løsninger, kan du gå skat i sømmene. Hvad rigtig mange ikke ved er, at skat laver en del fejl i deres udregninger. Ved at klage over skat og hvis du har en sag, er der mulighed for at få ekstra penge til din energirenovering

Derudover er der ved energirenovering fordelagtige renter både hos banker og realkreditinstitutter. Du kan tilmed både søge om finansiering i form af håndværkerfradrag samt hos diverse energiselskaber.