Hvordan man gør motion sjovt

1) Find en aktivitet, som du kan lide: Hvis du ikke nyder aktiviteten, er det ikke sandsynligt, at du vil holde dig til den. Så find noget, som du virkelig kan lide at lave, uanset om det er vandreture, cykling, tennis eller svømning.

2) Gør det socialt: Inviter venner eller familiemedlemmer til at deltage i den aktivitet, du har valgt. Det vil være med til at gøre det sjovere og holde dig motiveret.

3) Sæt dig mål: Hvis du har specifikke mål at stræbe efter, hjælper det dig med at holde dig på sporet og motiveret. Sæt dig f.eks. et mål om at gå 30 minutter hver dag i fire uger i træk.

4) Beløn dig selv: Når du har nået et mål, kan du give dig selv en lille belønning som en måde at forblive motiveret på. Dette kunne noget som f.eks. et par nye sko eller et stykke træningsudstyr.

5) Gør det til en vane: Jo mere du laver en aktivitet, jo mere bliver det en del af din rutine. Så sørg for at passe den ind i din tidsplan og hold dig til den.

7 sundhedsmyter, der faktisk er sande

Du har måske hørt nogle rygter om visse sundhedsmyter, som faktisk er sande. Her er syv af dem:

1) At spise morgenmad hjælper dig med at tabe dig: Mange mennesker tror, at det hjælper dem til at tabe sig, hvis de springer morgenmaden over. Forskning har dog vist, at det faktisk kan hjælpe dig med at tabe dig, hvis du spiser morgenmad.

2) Motion får dig til at føle dig glad: Motion frigiver endorfiner, som har humørfremmende virkninger. Så hvis du har det dårligt, kan en træning være lige det, du har brug for for at booste dit humør.

3) Stress kan gøre dig syg: Stress kan svække dit immunforsvar, hvilket gør dig mere modtagelig for sygdomme som forkølelse og influenza.

4) At sove mindre kan gøre dig tyk: Hvis du ikke får nok søvn, kan din krop producere mere af hormonet kortisol, hvilket kan føre til vægtøgning.

5) At drikke kaffe kan hjælpe dig med at leve længere: Kaffe er fyldt med antioxidanter, som kan hjælpe med at beskytte dine celler mod skader.

6) Det er godt for dig at spise mørk chokolade: Mørk chokolade indeholder flavonoider, som har vist sig at have sundhedsmæssige fordele som at reducere blodtrykket og forbedre blodgennemstrømningen.

7) Du bør drikke otte glas vand om dagen: Selvom der ikke er nogen fast regel, er det en god måde at drikke otte glas vand om dagen for at holde dig hydreret.

Mangler du nyt termotøj? Find baby køredragt her.