Bangkok, Thailand: Asiens hovedstad

Byen med neonlysene

At rejse er at leve. Dette er ikke en unik ide, men er derimod et af de mere kendte idiomer, som findes på flere forskellige sprog. Og det er der en rigtig god grund til, for det er med rejsen man udvider sin horisont (både bogstavelig talt men også billedligt), og for forhøjet livsglæde. En af de hotteste rejsedestinationer for det danske folk er for tiden blevet Thailands hovedstad, neonbyen Bangkok, det er noget denne artikel har tænkt sig at undersøge, hvorfor det præcis er.

Bangkok er kendt for meget mere, end at være byen The Hangover 2 fandt sted i. Og selvom anmeldere var enige om, at den film var ringe, så er byen Bangkok derimod det helt modsatte. Byen kender du nok fra ting som Nicolas Winding Refns neonfilm med Drive stjernen Ryan Gosling. Men hvor Ryan Gosling bruger det meste af filmen på at indgå i hårdkogt kriminalitet (som Bangkok ofte skildres for at have), er der faktisk meget mere til Bangkok end de fleste medier skildrer. Først og fremmest har byen en historie, som på mange måder kan få vores egen danske historie til at blegne i sammenligning. Denne historie er yderst interessant i sin kulturelle forskelle fra vores, og simpelthen i sin storslåethed. Vi danskere kan måske sige meget om vores kulturelle arv fra da vi var et rige bygget på slavearbejde, men det er ingenting i forholdt til den diverse og spændende historie Bangkok har levet igennem og stadig gør, for Bangkok er ikke kun en by med en fed gammel historie, men også stadig den dag i dag oplever historie som de fleste byer ikke kan sige noget til. For neden vil du kunne se en guide til, hvad nogle af de fedeste attraktioner i Bangkok er. Disse skal nok hjælpe dig med, at skaffe dig af med den vinterdepression som den danske vinter er så kendt for at give folk.

Hvad er der at lave i Bangkog?

  1. Tjek Chinatown markedet ud. En af de ting man bare skal når man tager til Bangkok er at gå ned i Chinatown for at få lidt god mad. Generelt er det en god ide, når man tager til et nyt land, at opleve landets cuisine, specielt hvis du godt kan lide mad. Hvis man er heldig kan man endda opleve, at man lærer en ret eller to man ikke kendte før, og som man gerne vil lære at lave derhjemme. På den måde kan du ”tage lidt af Bangkok med dig” så at sige.
  2. Er du lidt mere til luksus kan du besøge Chao Phraya floden og spise en fin aftensmad på en træyacht. Denne oplevelse som ikke er så dyr som man skulle tro vil helt klart være noget, du kan blære dig over for vennerne med.
  3. Er du til nattelivet er Bangkok uden tvivl også en by der kan tilfredsstille dig. Rangeret som en af de byer med bedst natteliv i verden kan du besøge en af de utallige natklubber der, som den famøse Khao San eller Sukhumvit 11 og høre nogle af de bedste DJs spille de fedeste tracks.

Koster disse fornøjelser mange penge? Nej. En af grundene til byen er så populær er netop, at det er nemt at finde billige flybilletter til Bangkok. Så udvid din horisont lidt og prøv byen ad.