Wimbledons Top 4-favoritter: Kan Federer eller Nadal fortsætte deres comeback?

Afholdelsen af et slags tenniscirkus nærmere sig.

Arrangører krydser fingre for godt vejr, og bolddrenge træner deres løbe- og opsamlingsrutiner, imens billetsalget intensiveres.

Den 131. udgave af Wimbledon finder nemlig sted i næsten måned – mere præcist fra den 3. til 16. juli.

Ved begyndelsen på sæsonen havde de fleste nok udråbt Andy Murray og Novak Djokovic som favoritter til at erobre det ananas-pyntede trofæ. Men efter stærke præstationer fra både Roger Federer og Rafael Nadal, synes årets Wimbledon at være et af de mere uforudsigelige af slagsen.

Derfor har vi set nærmere på de forskellige spilleres odds i forsøget på at vurdere, hvem der har de bedste muligheder i år.

Verdens nummer 1: Andy Murray – odds 3,75

Murray har formået at holde fast i sin førsteplads på ranglisten fra sidste år. Han har dog endnu ikke vundet en Grand Slam i løbet af denne sæson. Australian Open og French Open gik nemlig til Roger Federer og Rafae Nadal, hvoraf sidstnævnte lige nu puster ham i nakken på ATP-ranglisten.

I French Open syntes amerikaneren dog at have genfundet sin form. Her nåede han semifinalerne, hvor han tabte til indehaveren af tredjepladsen på ranglisten, Stan Wawrinka, i femte sæt.

Siden bet365, som har nyheder og betting tips for tennis og andre sportsgrene, giver Murray odds 3,75, hvilket placerer ham på en delt 1. plads på deres liste over Wimbledon-favoritter.


Andy Murray – moving better

Andy Murray - moving better

 (CC BY-SA 2.0) af Carine06

Legenden: Roger Federer – odds 3,75

Den anden halvdel af 1. pladsen tilhører Federer, der med sine 35 år er den ældste i truppen af topprofiler.

Men 2017 har været året, hvor Federer beviste, hvor farlig han stadig kan være. Således vandt han sæsonens første Grand Slam, Australian Open, samt Indian Wells Masters og Miami Open. I alle tre turneringer slog han vel at mærke Rafael Nadal.

Disse resultater har på drastisk vis boostet forventningerne til den schweiziske fanfavorit forud for Wimbledon, der gives lige så gode odds som Murray.


Roger Federer

Roger Federer

 (CC BY 2.0) af Doha Stadium Plus

Comebacket: Rafael Nadal – odds 5,50

Hvis Federers comeback ikke stillede din tørst for nostalgi, så viste hans historiske rival, Rafael Nadal, at han skam heller ikke bør afskrives. Dette skete i Paris, hvor han i finalen slog Stanislas Wawrink og erobrede sin 10. French Open-titel.

Men French Open spilles på Nadals favoritoverflade, grus, og Wimbledon er en græsturnering.

Nadal har i de seneste år har døjet med en række skader, og særligt hans knæskade har begrænset hans præstationer på græs. Således nåede han 5 Wimbledon-finaler fra 2006 til 2011 – men siden da ingen.

Dette er muligvis forklaringen på, hvorfor Nadal gives ringere odds end Murray og Federer, når det kommer til Wimbledon. Men kan Nadals fysik klare et helt Wimbledon, så bør hans chancer bestemt ikke undervurderes.

Den faldne: Novak Djokovic – odds 7,00

Efter sidste års intense rangliste-duel mellem Andy Murray og Novak Djokovic forventede de fleste sig et lignende opgør mellem de to spillere på ATP-tabellen. Men selvom Murray har holdt fast i sin 1. plads, er Djokovic faldet ned på en 4. plads.

Han led blandt andet et noget chokerende tab mod Denis Istomin i anden runde af Australian Open, og herudover eliminerede Dominic Thiem ham i kvartfinalerne af French Open.

Dette afspejler sig naturligvis også i oddsene. Således gav bet365 inden sæsonstart, Djocovic lige så gode odds som Murray. Men nu får han odds 7,00, hvilket blot placerer ham på en top 4.