Vend tilbage til naturen

naturen

De fleste af os lever hektiske liv. Der er meget at tænke på og mange forskellige områder, man skal holde overblik over. Nogle gange kan det hele bare blive lidt for meget, og så har man brug for en pause, hvor man kobler af. Flere og flere er begyndt at se fordelene i friluftslivet. Når du kommer ud i naturen, er der unik mulighed for at komme ned i gear og reflektere over livet. Eller måske vil du hellere nyde omgivelserne og glemme hverdagens stressfaktorer. Uanset hvad kan friluftslivet være gavnligt for det travle bymenneske, der leder efter en vej tilbage til naturen.

Ånd ind, ånd ud

Det er noget meditativt over at gå en tur i skoven. Vindens raslen i træerne og det sprudlende dyreliv i skovbunden. Man føler, at man er en del af noget større, samtidig med at ens eksistens blot er en dråbe i et ocean. Giver du dig selv lov til at tage det ekstra skridt, kan du tage en weekend eller længere, hvor du sover i et shelter. Mange danske naturområder har sheltre sat op, som skovens brugere frit kan benytte. Der er som regel også mulighed for at tænde bål, og måske kan du endda finde en skov, som ligger i nærheden af vand med mulighed for fiskeri. Selvfølgelig kan du ligeledes gå lange ture eller for eksempel tage flotte billeder, som kan inspirere dig til et balanceret liv.

Det handler om at komme ned i gear og mærke naturen. Her har du mulighed for at trække vejret og leve langsomt i stedet for at bruge en masse penge på wellness og helende krystaller. Du skal bare afsætte tiden, pakke tasken og komme afsted.

Det rigtige udstyr

Vælger du friluftslivet til, er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Selvfølgelig behøver du ikke nødvendigvis en stor kniv og en bjerghakke, men skal du overnatte udenfor, er det i hvert fald en glimrende idé med en god sovepose. Et liggeunderlag, som støtter din ryg på den rigtige måde, er ligeledes meget gavnligt, især hvis du skal overnatte ude i flere dage. Det er også ret vigtigt at have noget tæt tøj og gode sko med, hvis du skal holde varmen. Herudover kommer ting som fiskestænger, stormlightere og lygter, til når det bliver mørkt. Outdoor Pro har et stort udvalg af veludvalgt udstyr til friluftsturen. Det er fundamentalt, at du ikke går ned på kvaliteten, hvis du skal have en god oplevelse i naturen.

Selvom man vælger friluftslivet til, kan noget af hverdagens konformitet godt hænge fast – og det gør heller ikke noget. Det er eksempelvis træls at skulle tækkes med ildelugtende sko, når man lægger sig ind i teltet eller shelteret om aftenen. Her er Smellwell et oplagt produkt at stoppe ned i rygsækken. Det fjerner dårlig lugt og fugt fra skoene, så de er velduftende og behagelige at stikke fødderne ned i, når du vågner om morgenen. På den måde skal du ikke bekymre dig om stinkende sko, selv ikke hvis du vandrer skovene tynde.