Tips til online shopping

Når du shopper online, er der masser af gode handler at gøre. Men der er også stor risiko for, at du gør en dårlig handel eller ender med at betale for et produkt, du aldrig modtager. Hvis du følger et par enkle tips kan du hurtigt få en meget bedre oplevelse, når du shopper online.

Køb fra de rette hjemmesider

Først og fremmest er det smart at skabe sig et indtryk af den hjemmeside, du gerne vil handle på. Find ud af, hvad andre kunder har sagt om butikken, undersøg deres varekatalog og se på prisen. En af de primære årsager til, at vi i stigende grad shopper online, er de lave priser.

Du kan med fordel benytte prissammenligningssider som eksempelvis PriceRunner til at undersøge, om du kan finde produktet billigere andre steder. Du kan også læse andre kunders anmeldelser af de forskellige butikker på PriceRunner og se hvad butikkens samlede score er.

Pas på falske varer

Hvis du er på udkig efter billigt mærkevaretøj, skal du se dig rigtigt godt for. Der er masser af webshops, der reklamerer med billige sko, tasker og jeans fra kendte brands. Mange forbrugere har oplevet at købe eksempelvis meget billige Nike sko online og få et billigt kopiprodukt ind ad postkassen. Du kan med fordel læse mere om kopiprodukter på e-mærket.dk som gør et stort arbejde for at beskytte forbrugere imod falske kopiprodukter.

Hvis du har købt varer hos en ukendt forhandler, du ikke kan få fat på, hænger du på skoene og mangler dine penge. Helt lavpraktisk er det altid smart at benytte et sted, du kender nogen, der har benyttet. Det ved forhandlerne også, og derfor prøver mange online butikker at skabe det bedst mulige indtryk af sig selv og sikre høj service og gode varer.

Det er naturligvis dem, du skal benytte. Du kan også gå ind på sider som Trustpilot og læse, hvad andre kunder har oplevet hos den pågældende forhandler.

Spar penge når du shopper online

Når du gerne vil spare penge, kan det også godt betale sig, at benytte prissammenligningssider som eksempelvis PriceRunner og Kelkoo. Det er sider, der fungerer som søgemaskiner. De søger i en række butikkers kataloger for at finde den laveste pris, og det giver ofte et godt overblik over udbud og pris. Det bør dog nævnes, at du kun finder butikker, der er tilknyttede denne type service, der som udgangspunkt er gratis.

Når du køber rejser, er nogle af de mest populære sider Momondo og Skyscanner. Danske guitarister bruger gerne Danguitar. Leder du ikke efter prissammenligning men et godt tilbud, kan du finde et udvalg af sider, hvor du kan få tilbud på tandlægebehandling, håndværkere, flytninger og meget mere. Sidstnævnte kategori kan være lidt af en jungle, så sørg for at indhente tilbud flere steder.

Noget så knap eksotisk som software og programmer er et ret stort marked i Danmark, hvor priserne varierer markant fra forhandler til forhandler – ofte kan det bestemt ikke betale sig at købe software hos producenten af softwaren. Prisen hos producenten er i langt de fleste tilfælde meget høj og derfor er det tilrådeligt at finde de forhandlere som sælger software på tilbud. Her er EDBpriser et godt bud.

Spar penge på udenlandske sider

Der kan være en del penge at spare på at købe produkter i andre lande, eksempelvis benytter mange musikere tyske Thomann. Det er et kendt firma, der står bag, og næsten alle kender en musiker, der har benyttet dem. Derfor er det trygt at handle der.

Smykke- og pierceringentusiaster benytter ofte den vanvittigt billige hjemmeside Crazy Factory. Stort set alle andre steder på nettet, hvor du kan købe piercingsmykker, videresælger fra asiatiske Crazy Factory.

Amazon og er en kendt onlineshopping-side med mange forhandlere. Her kan du finde anmeldelser af de forskellige forhandlere og se hvor mange kunder de har. Det er noget af et sats, at benytte en shop uden referencer eller relativt mange salg.