Hvad er shapewear – en kort introduktion

Shapewear er, som navnet indikerer tøj, der former og holder på faconen. Det er med andre ord en slags undertøj, som du har under dit almindelige tøj. Oftest laves det i hvid, sort eller nærmest hudfarvet. Shapewear er sjældent pænt eller sexet, derfor vælger man det i så neutrale farver som muligt. Shapewear der giver flad mave, er noget alle kvinder ønsker.

I løbet af det sidste årti er shapewear blevet mere og mere almindeligt i de fleste kvinders undertøjsskuffer. Men vidste du godt, at den første form for solgte shapewear faktisk blev lavet til mænd for godt 100 år siden? Det var et engelsk stormagasin, der lavede bokseshorts med ekstra polstring ved skridtet, så det så ud af lidt mere.

I dag forbindes shapewear typisk med noget kvinder bruger og som  giver flad mave.  Mange kvinder, måse særligt dem der har født børn, bøvler med den stædige topmave. En tendens, der ikke er så klædelig i en stram festkjole, derfor benytter flere og flere shapewear til at holde maven inde og på den måde se slankere ud. Det er altså til kvinder i alle størrelse, med hver der deres forskellige problemområder og udfordringer. Der findes dog mange forskellige former for shapewear med hver deres effekt, dem gennemgår vi næste afsnit.

De forskellige typer af shapewear

Som nævnt ovenfor findes der en hel del forskellige slags shapewear. Det mest udbredte er nok de højtajlede shaping trusser, der har til formål at stramme maven og sidedellerne op. Endda findes der trusser, der kan give hele numsen et løft.  Der findes der udover også underkjole, som kan være med til både af løfte barmen og stramme maven ind. Lidt nyere på markedet er en slankedragt, der strammer op helt fra knæ til bryst og kan bruges både under kjoler og bukser. Hvor traditionelt shapewear kunne føles ubehageligt og nærmest korset-agtigt at iføre sig, så er teknologien og designet de senere år blevet betydeligt forbedret. Det har simpelthen lykkedes førende producenter at fremstille shapewear i et materiale der er både fleksibelt, holdbart, åndbart og slidstærkt og som naturligvis har den ønskede effekt. Det kan derfor typisk godt betale sig, at investere i noget kvalitets shapewear, det holder ganske enkelt længere og opfylder i højere grad den ønskede effekt. Billigt shapewear kan gnave i huden, miste effekten og elasticiteten hurtigt, desuden ser det sjældent ret pænt ud. Husk desuden, at den korrekte størrelse er alfa omega. Køber du dit shapewear for småt kan det i værste tilfælde give illusionen om endnu flere deller og buler. Køber du det omvendt for stort, så har det så godt som ingen opstrammende effekt. Typisk skal man egentlig bare købe sit shapewear i den størrelse man normalt ville købe sit almindelige undertøj i. Det holder i øvrigt sin effekt bedst hvis det vaskes ved max 40 grader, ikke slynges for hårdt og aldrig bliver tørretumblet.