Sådan samler du dine lån 

Sponsoreret af Lead Supply


Der kan være forskellige grunde til at man betaler af på flere forskellige lån. Det kan både være i forbindelse med køb af bil, lån til forbrug, uforudsete udgifter eller lignende. Har man i forvejen optaget flere lån, som gør den økonomiske situation uoverskuelig og samtidig koster dyrt i renter, kan det muligvis betale sig at overveje at samle sine lån. Læs med her og bliv klogere på om samlelån kan være en løsning for dig. 
 

For at købe noget, uanset om der er tale om et køleskab, et hus eller en kost, så er man ofte nødt til at have den mængde penge som der påkrævet. I nutidens verden er der dog mange der benytter sig af muligheden for at tage et lån, for at få sine ting nu og have muligheden for at betale senere.

Som udgangspunkt bør man altid udforske sine muligheder for at betale for en given ting kontant, inden man giver sig til at tage et lån. Men hvis man allerede betaler af på flere dyre lån, kan det betale sig at undersøge, hvilke muligheder man har for at samle sine lån til ét stort, i stedet for flere mindre lån. Her er det en god idé, at starte online, og eventuelt blive klogere på hvad samle lån er vha. af en guide til samling af lån.  

Fordelene ved at samle sine lån 

Jo flere lån man tager, jo flere lån er der også man skal betale tilbage. Des flere lån du har, des flere udgifter vil du alt andet lige have. Dette, i form af renter og gebyrer. Ulempen ved at tage flere lån er også at der er flere lån der skal holdes styr på og afdrages på. Dette kan alt sammen tynge privatøkonomien. Jo mere uoverskueligt det bliver, jo mere tilbøjelig er man også til at ende i en uheldig situation, hvor økonomien bliver tilstrækkelig presset, til at en eller flere kreditorer ikke får sine penge. I værste fald, kan man blive stemplet som dårlig betaler, hvis ens økonomi bliver så presset, at man må negligere sine afdrag. Dette kan ligeledes føre til en gældsspiral, som kan være meget svær at komme ud af igen.

Fordelene ved at samle sine lån er først og fremmest, at man opnår et bedre overblik over sine lån. At samle sine lån indebærer nemlig, at en kreditor indfrier alle ens lån og samler dem ét sted. Dette gør det mere overskueligt og mindre problematisk at håndtere. Ligeledes er der en sandsynlighed for, at man sænker sine omkostninger og rente udgifter, da der kun skal betales renter og gebyrer til én kreditor – og ikke flere. På den måde er der altså mulighed for på sigt, at spare mange penge ved at samle sine lån ét sted.  

Undersøg de økonomiske forhold inden du tager et nyt lån 

Det kan virke selvmodsigende at optage et nyt (samle)lån når, hvis man allerede har flere dyre lån som der betales af på. Men det kan som nævnt måske betale sig, med sandsynligheden for at du både kan spare penge og hurtigere blive gældfri. Men uanset hvad, bør du altid undersøge de økonomiske forhold til fulde, inden du tager et samlelån, for at sikre sig at du opnår en besparelse og økonomisk fordel. Sørg for at gøre dit hjemmearbejde ordentligt, find ud af hvad dine eksisterende lån koster dig og hvor meget du eventuelt kan spare ved at samle dine lån.