Omfavn naturen – tag på jagt

Flere danske unge mænd vælger at omfavne naturen ved at gå på jagt. Jagter er ofte noget man associerer med ældre mænd og gamle dage, men de yngre generationer er begyndt at interessere sig mere for jagtens finurligheder og i disse dage boomer antallet af folk der tager jagttegn. Læs med videre hvorfor du skal overveje at tage jagttegn og hvilke råd der er værd at følge.

Sundt for sjælen

En af de største fordele ved at gå på jagt er at du får masser af frisk luft, for på en jagt kommer du hurtigt til at gå flere kilometer i alt slags vejr. Udover du får set en masse dyr og natur, så får du også dyrket lidt motion. Du kan hurtigt få forbrændt masser af kalorier ved at gå på jagt. Det er derfor et godt alternativ til at få motion, hvis du ikke har lyst til at gå op på den store klinge og begynde at løbetræne for eksempel. For ved at gå på jagt vandrer du rundt i de danske skove og marker, som er godt for både din krop og sjæl.

Få oplevelser udover det sædvanlige

Når du er på jagt får du altid utrolige mange ting at tage med – både individuelt og i fællesskabet.

Der er desuden en god fællesskabsstemning på jagtselskaber. Der hersker altid en god og munter stemning, lige fra morgen parolen med jägermeister til jagtparaden sidst på eftermiddagen. Du kan hurtigt få opbygget et solidt netværk med mennesker som du deler interesse med og blive inviteret med på herregårdsjagter rundt omkring i Danmark.

Selvom de danske skove og herregårdsjagter byder på masser af jagtoplevelser, så er der masser af oplevelser at hente uden for landets grænser. For selvom den danske natur er dejlig, så den også sine begrænsninger. Ved at tage på jagtrejser får du muligheden for at opleve dyr og natur, som ikke er muligt i Danmark. Det gælder lige fra Sveriges til Afrika. Du kan få nogle oplevelser som er helt fantastiske.

Fra jord til bord

Mange bruger det at gå på jagt til at omfavne jord til bord princippet. Dermed er du sikker på der er en direkte forbindelse producenten og slutbrugeren. Og når du går på jagt ender du hurtigt med at skyde din egen aftensmad. Derfor er der også mange som finder deres indre gastromand når de har været på jagt. Du kan hurtigt få lavet noget virkelig lækkert mad med dyr du har skudt i den danske natur.

Vær forberedt på alt salgs vejr

For med bestemte perioder i jagtloven, der dikter hvilke dyr du må skyde og hvornår du må skyde dem, er det vigtigt at være forberedt på, at du kommer til at gå på jagt i al slags vejr. Mange jagtperioder ligger nemlig i vinterhalvåret, kontra få om sommeren. Derfor er det vigtigt at være forberedt så du har det rette jagtudstyr. Den ene weekend er der måske fin sol og en god vind – hvilket er rigtige gode forhold når man er på jagt – mens den anden weekend byder på regn og koldt vejr, som måske ikke er de fedeste forhold. Hvis du er forberedt og har det rette jagtudstyr så bliver det fantastisk at gå på jagt.

Studer flittigt

Hvis du er blevet inspireret og gerne vil begynde på jagt og tage et jagttegn, så er det vigtigt at huske at studere flittigt. For med et boom i antallet af folk der tager jagttegn, så kan du hurtigt ende med at vente i lang tid for at gå en dumpet prøve om.

Hvis du er blevet nysgerrig på jagt og har nogle venner som går på jagt, så kan du spørge om du kan komme med som driver eller klapper. På den måde kan hurtigt få en fornemmelse af hvad det vil sige at gå på jagt