Investér dig til en lysere fremtid

Ved finanskrisen i 2008 fik mange forbrugere og aktieforhandlere sig en ordentlig overraskelse, hvilket har gjort mange forskrækkede og forsigtige, når det handler om at investere deres penge. Det er dog en skam, for selv om aktiehandel kan være en risikabel affære åbner det også for et stort potentiale, hvis man blot håndtere det rigtigt. Og jo før man kommer i gang, jo mere kan man tjene. For at gøre det endnu bedre har diverse pengeinstitutioner i løbet af de sidste år åbent for en lang række værktøjer til privatpersoner, som kan hjælpe dig til at få lidt ekstra på kistebunden og måske begynde at se lidt lysere på det hele.

Én af de nye muligheder, du har som privatperson, er handel med CFD’er (Contracts For Difference) eller ’differencekontrakt’, som det hedder på dansk. En CFD går i bund og grund ud på, at du i stedet for at investere direkte i en aktie, et indeks eller en råvare indgår en aftale med investeringsselskabet. På den måde har du ikke noget ejerskab over det underliggende arkiv, hvilket giver dig som investor en lang række øgede muligheder med blandt andet gearing, short-handel og forbedrede muligheder for handel med udenlandske CFD’er.

De mange muligheder med CFD’er

For det første giver CFD’er dig en chance for ’geare’ din investering, det vil sige investere mere end det beløb, som du ejer. Alt du skal gøre er at investere en ’margin’, hvilket typisk er ca. 10 % af det investerede beløb til at dække dine eventuelle tab fra dag til dag. Når dette er gjort kan du opnå en gearing på din investering op til 1:100. Når du sælger din position, vil du på den måde vinde/tabe differencen svarende til det gearede beløb.

En anden mulighed ved investering i en CFD er short-handel. Dette er en investering i et eventuelt dyk i kursen, hvilket vil sige, at du vinder, hvis værdien falder og vice versa. Short-handel er dog én af de mere risikable CFD’er, da man er tvunget til på ét eller andet tidspunkt at sælge sin position. Da den generelle tendens på markedet er stigende over længere sigt, er short-handel ofte kun relevant på meget kort sigt.

Sidst, men ikke mindst, åbner CFD’er for fordele ved handler med udenlandske aktier. Disse fordele kommer i kraft af, at du ikke skal betale for vekslingen af valuta, før du lukker din position i modsætning til, hvis du havde ejerskab over arkivet. Hvis det ovenstående har vagt din interesse, kan du se meget mere her.

Belysning skaber perspektiv

Efter du har fundet din indre aktiehaj frem skulle du måske overveje, at ændre din belysning i hjemmet eller på kontoret. Danmark har en tradition for, at være hjemsted for en række produkter med helt unikt design, og dette gælder i særdeleshed også lamper og belysning. Den korrekte belysning kan nemlig være med til at skabe et rum og give en bestemt atmosfære, som er helt afgørende for, hvordan man interagerer i det. Ydermere kan din smag i forhold til form og figur være med til at afspejle en stor del af din personlighed, og derfor kan det være en fordel at tage sig god tid til, at finde den korrekte lampe til dig. Læs mere om belysning og find udvalget her.