Indret dit hjem med bøger

Bøger kan bidrage med meget i din hverdag. De kan bruges til at finde viden om et konkret emne. De kan hjælpe dig til at finde ro, inden du skal sove. Og de kan aktivere dine hjerne, dine sanser og din fantasi. En bog er nemlig ikke bare en bog – den har mange funktioner. Samtidig kan bøger være elegante og dekorative, og kan derfor også spille en æstetisk rolle i dit hjem. Uanset om du har en stor eller lille bogsamling, kan dine bøger bruges som en del af din indretning, og kan på den måde også sige meget om din personlighed.

Opbevaring af bogsamlingen

Der er mange muligheder for at lade dine bøger være en del af din indretning, så længe du har det rette møbler til opbevaring. Et sådant møbel kan ofte blive stort, og det er derfor vigtigt, at det passer ind i din stil og i dit hjem.

Søger du inspiration til, hvordan du på en flot måde kan opbevare din bogsamling, så følg linket her og find vitrineskabe i forskellige modeller. Et vitrineskab er i sig selv dekorativt, og kan nemt indgå som et element i enhver indretning. Skabet med de glasklare låger er perfekt til at fremvise bøger, pyntegenstande eller andet, som gerne må have en synlig plads i hjemmet. Kun fantasien sætter grænser for, hvad vitrineskabet skal rumme.

Sådan kan du opstille af bøgerne

Når bøger får en synlig placering i dit hjem, er opstillingen af bøgerne ikke uden betydning. Der er mange måder hvorpå du kan inddele din samling alt efter ønske og behov. Skal bøgerne bruges meget kan det være en god ide, at opstille og inddele dem efter genre. På den måde bliver samlingen overskuelig og du kan nemt tilgå den bog du søger. Har bøgerne en mere dekorativ funktion kan du vælge at opstille efter højde så samlingen syner stigende eller faldende. Dog kan du også bruge farve, som en del af bogreolens indretning, hvor du opstiller samlingen efter farveskalaen, hvorfor inddelingen afhænger af farven på bogryggen.

Ingen grænser for genre og litteratur

Hvilke bøger du vil gøre til en del af din indretning, er helt op til dig selv. Der er ingen begrænsninger for hverken genre eller litteratur, uanset hvilken måde du vælger at opstille bøgerne på. Du behøver derfor ikke tage nogle forbehold når du skal finde din næste bog. Du kan blandt andet finde et stort udvalg her og enten starte din bogsamling eller tilføje flere værker til din nuværende samling.