Hvordan finder man den helt rigtige gave?

Mange kender problemet: man står og skal til fest – bryllup, rund fødselsdag eller konfirmation og man har endnu ikke fundet gaven. Og for at gøre det hele værre endnu: man er totalt idéforladt og mangler inspiration til at finde den rette gave. Dette gaveproblem er noget, de fleste danskere kan relatere til. Derfor ender mange med at købe gavet under stort tidspres, da de færreste ønsker at stå i kø i butikkerne, idet dette ofte betyder, at de skal bruge deres dyrebare fritid på det. Mange vælger af den grund at bruge deres arbejdstid på at købe gaver på nettet.

En ny undersøgelse foretaget af en større online webshop med gaver tyder på, at folk gerne vil undgå at bruge deres fritid på at købe gaver i fysiske butikker, de køber hellere deres gaver på nettet. Undersøgelsen viser nemlig, at 47% af alle danskere køber deres gaver i arbejdstiden, dvs. mellem klokken 9 og 17. Det er ikke til at sige, om folk køber gaver i deres pause eller ved skrivebordet, men én ting er sikkert – det skal gå hurtigt. Gavetid er for mange lig med en del stress og køer ved kassen. Derfor er det nok ikke så mærkeligt, at mange mennesker får ordnet deres gaveindkøb på nettet – mens de er på arbejde. De snupper ti minutter og så er det nemt og hurtigt overstået, og de skal ikke bruge tid på at kigge på gaver, når de kommer hjem.

Heldigvis er der i dag en del hjælp at hente til dem, som leder efter den rigtige gave, men som mangler inspiration. Der findes efterhånden en del hjemmesider, som har specialiseret sig i alt inden for gaver. Nogle af disse sider har implementeret en såkaldt ”giftfinder” på deres hjemmeside, så man nemt og hurtigt kan finde den rigtige gave til anledningen. Du vælger blot, hvilken anledning der er tale om, og det spænder så vidt som fra julegaver, over bryllupsgaver til værtindegaver og fødselsdagsgaver. Herefter vælger du modtageren: far, mor, bedsteforældre osv. Giftfinderen finder så lige præcis de gaver på siden, som passer til anledningen og modtageren.

Der er stor sandsynlighed for, at du, næste gang du mangler en gave, handler på nettet i din arbejdstid. Og så er det vigtigt, at de forskellige hjemmesider gør det så nemt og hurtigt som muligt for deres kunder som muligt. Ved hjælp af en giftfinder er det ingen sag at finde den rette gave og man behøver ikke bruge hele sin pause på det – eller sin arbejdstid. Skal du bruge gaven samme dag eller dagen efter kan det blive knap med tiden og mange webshops har svært ved at levere. Derfor sælger mange gavesider også oplevelsesgaver. En oplevelsesgave kan være et gavekort til en middag, en tur i helikopter eller en massage og du skal blot købe gavekortet og printe det ud. Det kan pakkes ind, som du vil og du behøver ikke komme tomhændet til festen.

Så næste gang du er under tidspres og føler dig skyldig over at købe gaver i arbejdstiden, så kan du berolige dig selv med at du ikke er den eneste.