Hvad er Cannabinol-C2 (CBN-C2) og hvordan man bruger det?

Cannabisplanten producerer forskellige cannabinoider, hvoraf cannabigerol (CBG) og cannabinol (CBN) er to af dem. CBN-C2 er en mindre cannabinoid, der findes i meget små koncentrationer i cannabisplanten. Det er et produkt af nedbrydningen af tetrahydrocannabinol (THC). Når THC nedbrydes, dannes der CBN-C2.

Man har fundet, at Cannabis Sativa-planter indeholder op til 0,8% CBN-C2. Indica-stammer har tendens til at have lavere koncentrationer af denne cannabinoid.

Historien om Cannabinol-C2 (CBN-C2)

Forskere og videnskabsmænd har studeret cannabisplanten siden 1940, og de har opdaget en række cannabinoider i den, herunder CBN-C2. Dette kemikalie blev fundet i spormængder fra gamle cannabisplanter.

CBN-C2 bliver undersøgt for dets potentielle terapeutiske fordele. Nogle foreløbige undersøgelser tyder på, at CBN-C2 kan være nyttigt til behandling af smerte, inflammation og kramper. Der er behov for mere forskning for at bekræfte disse potentielle fordele.

Hvad er CBN-C2?

CBN-C2 er et ethanolisk ekstrakt af cannabisplanten, der indeholder høje koncentrationer af cannabigerol (CBG) og cannabinol (CBN). CBN-C2 er ikke berusende og giver ikke den “høj”, der er forbundet med THC. Nogle undersøgelser tyder på, at CBN-C2 faktisk kan modvirke de psykoaktive virkninger af THC.

CBN-C2 er ikke berusende og giver ikke den “høj”, der er forbundet med THC. CB1- og CB2-cannabinoid receptorer findes i hjernen og i hele kroppen. Disse receptorer er en del af det endocannabinoide system, som er involveret i en række fysiologiske processer, herunder smerteopfattelse, inflammation og krampeaktivitet.

Det antages, at CBN-C2 interagerer med disse receptorer for at frembringe sine terapeutiske virkninger.

CBN-C2 har meget få psykoaktive virkninger, men det har nogle medicinske fordele. Det er et beroligende middel og kan bruges til at behandle søvnforstyrrelser. Det har også antiinflammatoriske og smertestillende egenskaber. CBN-C2 kan indtages på forskellige måder, herunder ved rygning, dampning og som spiseligt stof.

Selv om forskning af denne potente forbindelse viser forskellige psykoaktive egenskaber, er den ikke berusende og kan give lindring af visse medicinske tilstande.

Hvordan virker CBN-C2?

Der produceres lave niveauer af CBN-C2, når THC nedbrydes. Når THC udsættes for ilt eller lys, begynder det at blive nedbrudt og producerer CBN-C2. Denne proces kaldes oxidation.

CBN-C2 menes at interagere med kroppens endocannabinoid-system (ECS). ECS er et netværk af cannabinoid receptorer, der findes i hjernen og i hele nervesystemet.

Disse receptorer er involveret i reguleringen af en række fysiologiske funktioner, herunder smerteopfattelse, inflammation og krampeaktivitet.

CBN-C2 menes at binde sig til CB1- og CB2-receptorerne for at frembringe sine terapeutiske virkninger.

Mulige medicinske fordele ved CBN-C2

Visse medicinske tilstande kan behandles med CBN-C2. Disse omfatter:

Søvnforstyrrelser: CBN-C2 er et beroligende middel og kan bruges til behandling af søvnforstyrrelser som f.eks. søvnløshed.

Smerter: CBN-C2 har antiinflammatoriske og smertestillende egenskaber. Det kan være effektivt til behandling af forskellige typer smerter, herunder neuropatiske smerter og kræftsmerter.

Antiinflammatoriske virkninger: CBN-C2 kan være nyttigt til behandling af inflammation. Potente antiinflammatoriske virkninger er blevet vist i præklinisk forskning.

Anfalds Aktivitet: Foreløbig forskning tyder på, at CBN-C2 kan være nyttigt til behandling af kramper. Der er behov for mere forskning for at bekræfte disse potentielle fordele.

Hvordan man bruger CBN-C2

CBN-C2 kan indtages på forskellige måder, herunder ved rygning, dampning og som spiseligt stof.

Rygning: CBN-C2 kan ryges ved hjælp af en pibe, bong eller joint. Det kan også tilsættes til cannabis blomster, før det ryges.

Dampning: CBN-C2 kan fordampes ved hjælp af en vape pen eller e-cigaret.

Spiselige sager: CBN-C2 kan tilsættes til mad eller drikkevarer. Det fås også som en olie eller tinktur.

Alle cannabinoider interagerer med kroppens endocannabinoid-system (ECS). ECS er involveret i en række fysiologiske processer, herunder smerteopfattelse, inflammation og anfalds aktivitet.

CBN-C2 kan interagere med CB1- og CB2-receptorerne, der findes i hjernen og i hele kroppen, for at frembringe sine terapeutiske virkninger.

Der er behov for mere forskning i disse kemiske forbindelser for at bestemme deres fulde potentiale. Den indledende forskning om CBN-C2 tyder dog på, at det kan lindre en række medicinske tilstande. 

Dosering af CBN-C2

De karakteristiske virkninger af CBN-C2 er dosisafhængige. Højere doser giver stærkere beroligende og smertestillende virkninger.

Når man starter, er det bedst at starte med en lav dosis og øge gradvist efter behov. 

Der er ingen fast dosering for CBN-C2. Det er vigtigt at rådføre sig med en læge, før du bruger dette stof til behandling af en medicinsk tilstand.

CBN-C2 er et potent ekstrakt af cannabisplanten. Det indeholder høje koncentrationer af cannabigerol (CBG) og cannabinol (CBN). Cannabinol Syre (CBN-C2) er det vigtigste aktive stof i CBN-C2. Andre cannabinoider, der findes i CBN-C2, omfatter cannabidiol (CBD) og tetrahydrocannabinol (THC).

CBN

CBN er et biprodukt, der er resultatet af langvarig og overdreven eksponering for luft, og det findes derfor ikke normalt i høje koncentrationer, især ikke i korrekt opbevaret marihuana. Biologiske videnskaber har ikke været i stand til at afdække det fulde potentiale af CBN, men det vi ved er, at det har en meget kraftig beroligende virkning.

CBN af høj kvalitet kan fås hos www.formulaswiss.com

Referencer:

WHAT IS CANNABINOL-C2 (CBN-C2)?

CBN-C2 – Cannabinol-C2 -365 – An Ethanolic Extract of Cannabis

Chapter 66 – Molecular Pharmacology of CB1 and CB2 Cannabinoid Receptors

Endocannabinoid Binding to the Cannabinoid Receptors: What Is Known and What Remains Unknown