Hunden skal også mærke, det er jul 

I de fleste familier gøres der klar til jul med bagning af småkager, pyntning af huset, indkøb af julegaver og hygge i lange baner. Men husker du hunden? Den skal også mærke, det er jul, og her ser vi nærmere på, hvad du kan gøre for, at det også bliver en dejlig jul for din hund. 

Man kan tænke, at hunde da er ligeglade med jul, men hunde opfanger langt mere, end mange mennesker går og tror, og kan således godt fornemme, at der sker noget, og at noget ikke er som det plejer. 

Køb en fin julegave 

En af de ting, man kan gøre for at hunden også mærker, det er jul, er at købe en julegave til den. Når alle andre sidder og pakker op juleaften, vil den naturligvis blive glad, hvis der også er en gave til den. Her kan man overveje en ny seng, hvis den gamle er blevet lidt slidt. På canem.dk/hundesenge ses et stort udvalg af hundesenge, og her kan du med sikkerhed finde en god en til familiens pelsede medlem. 

En anden mulighed kan være at købe et stykke hundelegetøj eller et tyggeben, det vil uden tvivl også falde i god jord. Der findes meget legetøj til hunde, og især pivedyr synes at være et hit, gerne udformet som et sjovt dyr som blæksprutte eller elefant. 

Ligesom børn kan blive lidt overgearede juleaften, kan hunden også blive lidt rundt på gulvet over al den hurlumhej. Hav derfor tålmodighed med den og tal kærligt, men bestemt, hvis det er nødvendigt at sætte grænser for den. Juleaften skal man ikke have skældud, og det kan være svært for hunden at forstå, hvad det helt præcist er, der foregår, når ens familie danser rundt om et grantræ og pakker gaver ud, så det må man have forståelse for.