Her 4 begivenheder, du bør opleve i 2017

2016 stod i sportens tegn for mange danskeres vedkommende. Hvad så med 2017? Uanset om du er til sport, kulturliv eller noget helt andet, har du meget at se frem til i det år, som lige er begyndt.

Læs videre nedenunder for at få 4 tips til spændende begivenheder i Danmark, du bør opleve i 2017!

1) Kulturelle oplevelser i Aarhus

(C) https://pixabay.com/no/paraplyer-danmark-%C3%A5rhus-fargerike-937073/

I 2017 har Aarhus fået den hæderlige udnævnelse til europæisk kulturhovedstad. Forberedelserne til Kulturåret 2017 har været mange og lange, og tilbage i januar kunne Danmarks næststørste by så endelig slå op for dørene og byde folk fra nær og fjern velkommen til en masse spændende events.

Hele 2017 igennem kommer der til at være en bred række begivenheder og festivaler for kultur- og kunstelskende sjæle. Man vil kunne opleve alt fra operaer, teaterstykker og filmvisninger, til museums- og kunstudstillinger, arkitektur festivaler og musik optrædener, blandt andet af aarhusianske Tina Dickow.

Du kan læse mere om programmet for Aarhus 2017 på arrangørernes officielle hjemmeside.

2) VM i kvindehåndbold

Det er ikke længe siden, EM i kvindehåndbold 2016 blev afholdt i Sverige. Her nåede de danske håndbold ladies så langt som til semifinalen, hvor de desværre fik knust deres gulddrømme efter et nederlag mod Holland.

I december 2017 er det så VM i kvindehåndbold, som står for skud. Denne gang afholdes verdensmesterskaberne i Tyskland mellem den 1. og 17. december.  De danske håndboldkvinder har allerede kvalificeret sig til slutrunden oven på semifinale pladsen ved EM.

Oven på deres seneste præstationer ved EM, har det danske kvindelandshold gode odds for at komme langt ved VM – især har unge talenter som Anne Mette Hansen og Mette Tranborg vist yderst lovende takter.

3) Alternative musikfestivaler

Når det kommer til musik festivaler, er Danmark som altid langt fremme i skoene. Roskilde Festival, Skanderborg Festival og Northside har i årevis været besøgt af tusindvis festivalglade folk.

Men vidste du, at der findes en række andre, mere ukendte festivaler rundt omkring i landet, som er mindst lige så fede, og måske endda billigere end de store, klassiske festivaler?

Hvis du allerede har været til de store festivaler og gerne vil prøve noget nyt, kunne 2017 måske blive året, hvor du bør tage denne udfordring op. Hvis du er usikker på, hvilken festival du vil på, kan du her få lidt inspiration til dit valg.

4) Tag på madfestival

(C) https://pixabay.com/no/markedet-market-innledning-oden-1971125/

Vi danskere elsker at eksperimentere med mad – i særdeleshed, hvis den skal være sund og nordisk inspireret. Det kommer også til udtryk ved det voksende antal af mad festivaler, som afholdes hvert år landet over.

Hvis du interesserer dig for madlavning, burde du prøve at tage på en dansk mad festival i 2017. Du kan mellem alt fra de større festivals som Copenhagen Cooking Festival (afholdes fa 18.-27. august 2017), men også de mindre mad-arrangementer rundt omkring i provinsbyer og på gårde.

Hvis du vil udforske lokale madfestivaler i dit nærområde, er Danmarks Spisekamre en nyttig organisation at hente info igennem.