Hent viden i fagbøgerne og få styr på din vægt

Har man problemer med at holde vægten nede og på et rimeligt konstant niveau, så kan det være en hjælp at søge information i fagbøger om emnet. Der kan være specifikke årsager til at netop du har lidt svært ved at holde vægten. Nogen er mere disponerede end andre for at tage på i vægt. Det kan have forskellige årsager, men det er da interessant at finde ud af hvilke, og om man kan gøre noget ved det. Som regel er der faktisk måder at få løst problemet på. 

Man kan altid måle sit Body Mass Index, også kaldet bmi. Der er forskel på bmi kvinde og bmi mand. Og indenfor de forskellige køn er der også forskelle. Men i det store hele er bmi et meget godt system til at finde ud af om man vægtmæssigt er hvor man skal være. Det er let at regne på tabellen. Man tager udgangspunkt i vægt og højde og laver en simpel beregning ud fra disse to tal. Ens bmi vil så vise om man vejer for meget eller for lidt, eller om man er så heldig at være lige til pas. 

Læs dig til viden 

Der findes masser af spændende og meget nyttig faglitteratur, der handler om, hvordan man får styr på vægten. Problemet har været kendt i flere hundrede år, så der er ikke noget nyt i det. Bmi systemet er også blevet skabt helt tilbage i 1830’erne. Der er masser af viden på området. 

Tjek det ud på nettet 

Der er også en del artikler at læse på nysport.dk, hvis man er interesseret i at vide noget om vægt og fedtprocenter. Det er kun godt at søge viden og holde sig orienteret. På den måde bliver man bedre rustet til at løse problemerne.