Gele negle – hvad er det?

De fleste kvinder elsker at have lækre, lakerede negle, men alle ved, at det kræver tålmodighed. For det tager tid for almindeligt neglelak at tørre og oftest har man travlt, for der er ikke lang tid til man skal ud og af sted, og så skal neglene altså være flotte. Derfor er det ikke sjældent at man ender med negle, der er ridsede eller har aftryk fra fingre eller andet, der uheldigvis i al hast er kommet til at røre ved neglene.

Lykkedes det endelig at få neglelakken til at tørre, ja så går der alligevel ikke mere end et par dage, så er der hakker i lakken. Det kræver tålmodighed at have velholdte negle med et lækkert lag lak –  og det kræver rutine. Men der har på det sidste været meget snak om de nye gele negle – og de skulle gerne være løsningen på dine problemer.

Lidt lys og gele neglelakken tørrer

De nye gele negle er et koncept udviklet i USA, hvor de hurtigt er blevet kæmpe hit, og derfor er geleneglelakkerne nu også kommet til Danmark. Gelenegle laves med en geleneglelak og til forskel fra helt almindelig neglelak, så holder gele neglelak mere end to uger. Det vil sige, at du ikke behøver at opfriske din neglelak særligt tit eller være nødt til at quick-fikse dine negle, når noget af neglelakken ryger af.

Endnu en fordel ved geleneglelak er, at det ikke er farligt eller skader neglene. Et andet alternativ til de almindelige neglelakker er nemlig akrylnegle, som i nogle tilfælde giver permanente skader på neglene, fordi de indeholder skadelige kemikalier.

Måden man laver gelenegle på er ved at påføre lakken på neglene, nøjagtig som var det almindelig neglelak. Det er når neglene skal tørre, at den her nye geleneglekemi spiller ind. Neglelakken skal nemlig tørre under enten UV-lys og LED-lys. Du få både LED og UV gele neglelak, og hvilken lak du har, har betydning for hvilken lampe, du skal bruge.

Professionel negletekniker? Det kan du sådan set blive

Det kan måske lyde lidt avanceret, men i virkeligheden er det meget lettere end med almindelig neglelak. Den tid, det tager for neglene at tørre helt, er meget kortere. Med UV gele negle-systemet er der en tørretid på 2-3 minutter, mens det med en LED lampe og LED gele neglelak kan tage helt ned til 30-60 sekunder for neglelakken at tørre. Det eneste det kræver for lækre gele negle er altså bare en af de to lamper, og så kan du lave flotte gele negle derhjemme. Du behøver ikke en professionel negletekniker eller at betale prisen for en manicure. Med lidt øvelse bliver neglene lige så flotte som hos negleteknikeren.

Den nye trend er allerede landet i Danmark, og du kan købe din gele neglelak på minta.dk. Her har de alle farver og slags, og du kan fx finde lige præcis en grøn neglelak, hvis det er det, du står og mangler.