Flere og flere ordbøger er 100 % gratis

Ordbøger har været en integreret del af vores sproglige processer i mange, mange år. Vi bruger ordbøger til en række forskellige ting. Nogle gange bruger vi dem, når vi skal forstå ord og begreber på andre sprog. Nogle gange bruger vi dem, når vi ikke kender betydningen af et specifikt ord. Eller nogle gange bruger vi dem, når vi skal finde et udtryk, som dækker over noget bestemt.
Ordbøgerne har udviklet sig meget, siden de fleste af os havde en række store, tunge bøger stående hjemme på hylden. Dengang skulle man finde den rigtige ordbog frem og bladre sig gennem de tæt beskrevne sider, for til sidst at nå frem til det, som man ledte efter.

De nye ordbøger

Men meget er sket siden. Den allerstørste og mest mærkbare forandring er uden tvivl internettet, og den måde, som det har revolutioneret vores måde at leve og tænke på.
Internettet er stedet, hvor en masse nytænkende og iværksættere virkelig har kunnet få lov til at boltre sig og udvikle på nye ting. Således er noget som en iværksætter ordbog også noget, som man nu kan snakke om er et fænomen online. Eksempelvis regnskabsordbøger, som kan hjælpe med svære begreber og fagtermer inden for økonomi og regnskab – ideelt til den nyopstartede iværksætter.

Ordbøger på nettet

Der er mange fordele ved de forskellige typer af ordbøger, der popper op rundt omkring på nettet. For det første, så er de typisk langt nemmere og bedre at bruge end dem, som vi selv er vant til at have stående hjemme på bogreolen. Det skyldes, at man langt hurtigere kan finde frem til de ord, som man er interesseret i.
For det andet, så er disse ordbøger langt mere varierede, end det, som vi førhen har været vant til. Her handler det ikke nødvendigvis kun om sprog, men om en masse forskellige tekniske og faglige begreber.

Ordbøger knyttet til erhverv

En af de nye ting som vi ser dukke frem er ordbøger, som ikke er sprogspecifikke, men derimod er erhvervsspecifikke. Rigtig mange fagområder har så mange interne ord, at det nogle gange kan virke som et helt sprog i sig selv.
Derfor kan det værre gavnligt, både for folk ude fra, men også for folk internt i en given branche, at kunne slå nogle af disse ord og deres betydninger op. Dette kunne for eksempel gøre sig gældende for en regnskabsordbog, som ville være en hjælp for bogførere, revisorer og andre inden for den økonomiske branche.

Slå regnskabet op

Ser man på de regnskabsordbøger, som man finder online, så ser man typisk et smukt arrangeret kartotek over forskellige fagudtryk. Sidder man med et dokument, hvor der er noget man ikke forstår, så kan man derfor måske finde svaret her. Eller skal man selv forfatte noget, og vil man gerne have pondus bag sine ord, så kan man finde de relevante udtryk herinde.
Det fantastiske ved denne type af ordbøger på nettet er typisk, at de ikke koster noget at benytte sig af. Dette er en helt unik service, som i høj grad er blevet muliggjort af den teknologiske udvikling.

Lær mere uden at betale ekstra

Mange af de gratis ordbøger er på den ene eller den anden måde tilknyttet en relateret hjemmeside, som forhandler et andet produkt eller en anden service. Det er på denne måde, at de kan løbe rundt uden brugerbetaling. Nogle online ordbøger kører også med et begrænset antal gratis opslag eller bannerreklamer.
Men lige meget hvad, så illustrerer den gratis tilgang en af de smukke ting ved internettet; nemlig den frie adgang til viden, ofte uafhængigt af institutionelle eller økonomiske interesser. Ved at udnytte dette kan man dygtiggøre sig og lære mere.