Fagbøger som ikke må gå din næse forbi, hvis du er iværksætter

Mange har den opfattelse at fagbøger er kedelige og  tørre, men det behøver langt fra være tilfældet. Her kommer nogle fagbøger der ikke må gå din næse forbi, som sagtens kan berige din hverdag og ikke mindst inspirere dig, som enten har startet egen virksomhed eller tænker på at gøre det.

Tro på dig selv – Ulrik Wilbek

Selvom dette ikke er er en decideret iværksætterbog, så giver ulrik Wilbeks bog ”Tro på dig selv” stof til eftertanke. Den handler primært om, hvordan man som person motiverer sig selv til at nå sine mål og ligger den rette strategi, således disse mål kan realiseres. Det er faktum, at størstedelen af alle de mål folk sætter ikke bliver realiseret, enten fordi de er urealistiske eller den indre drivkraft og motivation til at nå dem ikke har været tilstede. Derfor er fokus bogen igennem på, hvordan man finder sin indre drivkraft og formår at flytte sig, således man opnår de opstillede mål. Det handler hele tiden om, at udvikle sig selv til det bedre og da det er en vedvarende proces, for hvad gør man når man har opnået sine mål.

Denne bog er interesant læsning for enhver person der har lyst til at give sig selv nye udfordringer, men som iværksætter kan du bruge bogen som et godt værktøj til, hvordan du motiverer dig selv og ikke mindst dine medarbejdere, når det ser allermest sort ud. Her er de strategier Ulrik præsenterer i bogen generiske,

E-pusher – Martin Thorborg

Stifteren af jubii og serieiværksætteren Martin Thorborg kommer med bogen ”E-pusher” med ideer til hvordan du skal drive en webshop, skabe mersalg  og ikke mindst øge din omsætning. Bogen kommer med gode tiltag til, hvordan du effektiv kan ændre din webshop og optimere forskellige salgskanaler, blandet andet ved at ændre den logistiske tilgang, og ikke mindst, hvordan du laver tekster der sælger.  Denne bog vil med sikkerhed ændre dit syn på at drive webshop. Hvis du ikke er indehaver af en webshop, er det muligt at finde gode hosting sider og webhoteller.

Kickass- af Jesper Buch

Iværksætteren Jesper Buch, som er stifter af Just-Eat kommer i sin bog Kickass med sin version af iværksættereventyret med Just-Eat, som på godt og ondt har været med til at forandre ham som menneske, men den giver også et indblik i, hvor hårdt iværksætterlivet kan være. Heriblandt, hvordan man håndterer lige pludseligt, at have arbejdet flere år på fuld plus, hvor en mangel på backup er lige ved at sætte hele eventyret over bord. Lige sådan, hvordan man håndterer at få en trecifret millioncheck og lige pludselig stå og skulle sige farvel til sit hjertebarn, som man har brugt mange og på at opbygge. Kickass har det hele og er en must read, for enhver der har en lille iværksætter i maven. Her er muligt at få gode råd og indhente erfaring fra øverste hylde. Det kræver blod sved og tårer at være iværksætter. Det er muligt at indhente flere råd  og sparring omkring iværksætterlivet og inspiration fra Magnus Kjøller, som også er en dansk serieiværksætter.

Den lille bog om din økonomi af Michael Møller

Denne bog fokuserer udelukkende på hvordan du som privatperson skaber dig en sund tilgang til din økonomi.  Den kommer med en guide til, hvordan du får styr på blandt andet, arv, pengegaver, lån, investering, forsikring og ikke mindst skat.  For enhver iværksætter kan manglen på økonomisk overblik og forståelse føre til, at man mister terræn ift. sine konkurrenter eller investerer i de forkerte ting. Derudover er skatteverden en jungle, hvor man får gode råd til hvordan man håndterer skat, således man sover trygt natten. Hvis du har en klager over skat er det muligt at hente hjælp andet steds.