Er gælden løbet løbsk? Få styr på privatøkonomien med disse bøger 

Hvis du har optaget mange små lån, handler det om at få styr på dit private budget. Vi har samlet nogle bogtips, der kan hjælpe dig med at få styr på privatøkonomien, så du slipper af med din gæld, hvis den er kommet ud af din kontrol. 

Det var måske ikke helt planlagt, men det er godt nok ikke sjovt, hvis man er havnet i lidt af en gældsspiral, hvor de månedlige afdrag er så høje, at man realistisk set ikke kan betale af på dem. Problemet er, at mange små lån kan have meget høje renter. Når du lægger udgifterne til alle disse lån sammen, bliver de månedlige udgifter til at afdrage gælden ekstremt høj. 

Derfor har vi fundet nogle bøger, som kan hjælpe dig med at få styr på økonomien igen. 

Det kan eksempelvis være en idé at oprette et samlelån, hvor alle dine lån bliver overført til en udbyder. Fordelen er, at det bliver lettere at have overblikket over, hvornår man skal afdrage, og hvor store raterne er. Men der er tit også penge at spare på et samlelån. Fordelen er nemlig, at udbyderne kan tilbyde en væsentligt lavere rente, når du låner et stort beløb. Derfor kan det være en god idé at sætte sig godt ind i muligheden for at tegne et samlelån lige her på eksempelvis Jubiis låneguide. 

Din økonomi – en bog om tid og penge 

Niels Christian Nielsen & Michael har skrevet denne guide til, hvordan du kan lære at spare både tid og penge. Den er både underholdende og lærerig. Stort set alle økonomiske problemstillinger er beskrevet, så du kan finde en løsning i bogen. Også hvis du står med en for stor gæld. 

Den lille guide til opsparing 

Juristen Jane Ibsen Piper skriver med afsæt i sin erfaring i den finansielle sektor, så læseren kan oparbejde den vedholdenhed og disciplin, som er påkrævet for at kunne spare nogle penge op. Det er alt sammen skrevet i et lettilgængeligt sprog, så det kan blive nemt for dig at spare penge op, så du ikke ender i gældsproblemer. 

Lev for det halve 

En af de mest oplagte måder at få styr på budgettet er ved at skære ned for ens leveomkostninger. “Lev for det halve” af Nanna Hyldgaard Hansen handler om, hvordan du skærer ned på dit forbrug, så du får bedre tid til familie i din hverdag.