Døjer du med ondt i ryggen? Her er 3 ting, du kan gøre 

Det er møgirriterende at have ondt i ryggen, især hvis smerterne viser sig hver dag. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre, for at lindre og mindske smerterne. I denne artikel bliver du klogere på 3 af dem. Læs med og gør din ryg en tjeneste! 

Vi skal bruge vores ryg hele livet – til at gå, stå, sidde og så videre og så videre. Du kan måske undvære en finger eller en tå, men ryggen skal helst være i orden. Derfor mærker man det også tydeligt, når man har rygproblemer. 

Udover at opsøge din læge, og eventuelt en fysioterapeut, er der nogle tiltag, du selv kan lave. De er gavnlige for stort set alle, men det er altid en god idé at spørge din læge til råds først. Her får du 3 gode bud på ting, der kan hjælpe på rygsmerterne. 

1. God søvn i en god seng  

Søvn er helt essentielt for vores helbred generelt. Om natten kan vores muskler restituere, så vi kan vågne friske og klar til en ny dag. God søvn i en god seng kan derfor gøre underværker – også for dine rygproblemer. 

Hvis du gerne vil have en seng, der gør en positiv forskel for ryggen, kan du overveje en elevationsseng. Du kan se en masse gode bud på super elevationssenge på herligthjem.dk/elevationssenge/

Hvorfor lige en elevationsseng? Jo, en elevationsseng kan hæves op og ned, så du kan støtte ryg og nakke bedst muligt. Det kan være skønt for ryggen, så du ikke belaster den unødigt, når du sover, ser TV eller læser i sengen. 

2. Bliv yogi og stræk ud i ryggen  

Der er en grund til, at rigtig mange danskere er blevet tossede med yoga. Yoga har nemlig en meget positiv indflydelse på både krop og sind. Mange yoga-poses fokuserer på at strække ud i kroppen, heriblandt ryggen, hvilket gør muskulaturen smidigere. Det kan gøre en stor og positiv forskel for de daglige smerter. 

3. En ergonomisk arbejdsplads 

Har du en helt almindelig arbejdsuge, befinder du dig omkring 37 timer på din arbejdsplads. Derfor er det af den største vigtighed, at de ergonomiske forhold er i orden. Det gælder især, hvis du sidder på kontor. 

Kroppen er ikke lavet til at sidde foran en computer i 8 timer i streg. Derfor er det væsentligt, at du rejser dig op og går en runde en gang imellem – gerne en gang i timen. En ergonomisk stol, der kan indstilles i højden og vinklen er også essentielt, og et hæve-sænke-bord kan virkelig gøre en stor forskel.