Dette skal du vide om futures

Nogle kan opfatte investeringsverdenen som en jungle, fordi der er mange ting at holde styr på samtidig med, at der er penge på spil. Tingene bliver heldigvis en del simplere, hvis man prøver at adskille de forskellige investeringsformer og forholde sig til én ad gangen.

Normalt hjælper det også at få stillet de spørgsmål, man har brug for, da det giver en tryghed at kende forholdene omkring den bestemte investeringsform. Har du allerede styr på, hvordan man får en god start med sin aktieinvestering, kan du begynde at søge mod nye højder og investeringsformer.

Nemt at komme i gang

Måske har du hørt om futures, men ved ikke, hvad det indebærer at investere på denne måde. Som ved alle andre investeringsformer kræver futures handel også en god baggrundsviden og forståelse, men har du dette, kan du nemt komme i gang.

Ender du med at få gode erfaringer med futures handel, kan du bruge afkastet til nye investeringer – er du virksomhedsejer, og har du investeret noget af virksomhedens formue gennem futures, kan du også overveje at bruge afkastet til nye og gode investeringer til din virksomhed.

Hvad er futures?

Faktisk er futures-handel en mere fleksibel investeringsform end normal aktiehandel. En futures-handel indebærer en kontrakt mellem køber og sælger om henholdsvis køb og salg af et bestemt aktiv til en given kurs på et aftalt fremtidigt tidspunkt. Hvorvidt, man tjener eller taber penge på futures-kontrakten, afhænger af kursen på det aftalte tidspunkt. Hvis du vil, kan du se mere her.

En fordel ved at handle futures er muligheden for både at kunne gå kort og lang – du kan altså vælge at gå efter, at markedet enten går op eller ned. Faktisk går begrebet ”futures” helt tilbage til det amerikanske landbrug i midten af 1800-tallet, hvor handlen med afgrøder gav behov for futures-kontrakter og derfor er skyld i begrebet ”futures” opstod.

Få den bedste start

For den bedste start med din første futures-investering er det en god idé at være dækket ind en af en god forståelse og baggrundsviden. I den forbindelse kan du også blive klogere på markedet og på den måde hvad, der kan være skyld i, at futures stiger eller falder.

Når du har fået styr på de grundlæggende ting omkring markedet og investeringsformen, kan du overveje, om du allerede har en konto på den investeringsplatform, du ønsker. Du kan starte ud med at handle med fiktive penge for at forsikre, at du ved, hvordan det hele forløber.