Derfor skal du vælge cyklen

Danmark er et cykelland. Noget vi bør være stolte af. I princippet er vi kun overgået af Holland som cykelnation.

Det er vigtigt at bringe cykelgenerationen videre, da det fører så mange positive ting med sig. Det er ikke kun godt for helbredet, at man tager cyklen i stedet for bilen, men det er i den grad også afgørende for miljøet.

Forskere har bevist at bilen er noget af dét, som forurener mest. Derfor har man også oplevet bilproducenter være langt mere opmærksomme på hvordan bilerne produceres i dag. Tesla er et godt eksempel på en bilproducent, der er gået forrest i forhold til el-biler.

Dog er det ikke kun bilproducenterne der udvikler sig. I cykelbranchen er det især Kildemoes og de populære el-cykler der boomer fremad i øjeblikket.

El-cyklen kan være en god start for rigtig mange, sådan vi sikrer et sundt og aktivt velfærdssamfund.

Danskere fravælger cyklen

For et år siden bragte dagens.dk en artikel, der viste at antal cyklende i Danmark var faldende. Især er det de unge mennesker, der vælger cyklen fra, hvilket er meget negativt for dansk cykelstatistik. Det er de unge mennesker der skal bringe cykelgenerationen videre, således vi fortsat kan være blandt top-3 over bedste cykelnationer i hele verden.

Dags dato er cykling noget der bringer motion ind i folks hverdag- faktisk hele 80% bruger cyklen dagligt, eller regelmæssigt.

Vi prioriterer folkesundheden

Udover miljøet er der også en økonomisk gevinst i, at danskerne vælger cyklen frem for bilen, eller offentlig transport eksempelvis. På den måde sikrer man at dansken får rørt sig. Dette er især godt til de danskere med stillesiddende jobs fra morgen til aften. Dermed risikerer man at IKKE ALLE får forbrændt de nødvendige kalorier. Der er skidt for vores folkesundhed, hvilket betyder at flere og flere bliver overvægtige. Noget som går ud over vores statskasse, og der skal betales store summer til forskning, medicin, hjælp mv., hvis man ikke får rettet op på det i tide.

Udarbejd en køreplan for hvordan du får rørt dig

Naturli der er et af Danmarks førende helseblade bragte en artikel omkring sundhed i sidste måned. Artiklen handler om danskere med stillesiddende jobs, der ikke får rørt sig nok i løbet af dagligdagen. Til dette blev der opstillet en række tips som løsningsforslag.

Det centrale er, at få lagt nogle klare rammer til hvordan man får tilført dagen aktivitet og motion.

 • Start dagen med et stort glas vand.
 • Lav 10 armbøjninger/ mavebøjninger.
 • Få en solid morgenmad med god næring.
 • Tag cyklen på arbejde.
 • Få rejst dig en gang i timen på arbejde.
 • Gå en kort tur i din frokostpause.
 • Tag cyklen hjem fra arbejde.
 • Lav 10 armbøjninger/ mavebøjninger

Simple steps der alt sammen skal bidrage en mere fokuseret og aktiv hverdag. Bemærk at man både tager sin cykel om morgenen og om eftermiddagen efter job.

Afhængig af hvor langt man bor fra arbejde, er det selvfølgelig ikke helt nok i forhold til sundhedsstyrelsens minimum 30 minutter om dagen. Dette er en balancegang i mellem tid og overskud – det vigtigste er blot, at man kommer ud og røre sig hver eneste dag.

Et pulsur kan skabe motivation

Det kan være en god idé at købe et pulsur, for at holde øje med din aktivitet i løbet af dagen. I den forbindelse har det danske testmagasin bedste10 udarbejdet en bedste pulsur test 2017, der kan give dig et indblik i hvilke modeller der findes på markedet i dag. For mange er det ligeså meget en motivationsfaktor for at komme ud og få rørt sig.

Hvis dette ikke virker, lav nogle interne konkurrencer på jobbet – såsom hvem cykler mest og så videre.

Du skal vælge cyklen fordi:

 • Det er godt for dig
 • Det er godt for miljøet
 • Det er godt for staten

Tak fordi du læste med