Derfor er en fagforening en god ide

Fra det øjeblik man er blevet en del af det danske arbejdsmarked, så bør alle overveje at blive medlem af en fagforening. Mange tænker at det unødvendige penge at bruge, men med et medlemskab så får man rådgivning og støtte hvis der opstår konflikter med din arbejdsgiver.

Der findes fagforeninger der er branchespecifikke og så findes der også dem som er mere generelt funderet. På Billig-fagforening.dk kan du se en oversigt med populære fagforeninger. Med en fagforening i ryggen så er man sikret støtte i svære situationer, f.eks. ved en uretmæssig afsked fra dit arbejde eller en længerevarende sygemelding. Fagforeningen bag dig kan bakke dig op med kvalificeret sparring og juridisk rådgivning i de svære situationer.

Skal jeg vælge en fagforening?

Det er helt frivillig om man ønsker at være medlem af en fagforening eller ej. Det skal dog siges, at det er fagforeningerne som er med til at sikre gode arbejdsforhold og lønforhold, og at selv om man ikke selv får brug for hjælp, så er der andre der gør, og på den måde er man solidarisk med sine kollegaer, hvis man er medlem af en fagforening.

Hvis du ikke er medlem af en fagforening, og kommer i en konflikt med din arbejdsgiver i forbindelse med en uretmæssig fyring eller lignende, så er der kun en mulighed, og det er at hyre en advokat til at føre en sag for sig, hvilket kan være ret omkostningsfyldt. Som medlem klarer din fagforenings advokater sagen omkostningsfrit.

Branchespecifik eller fri fagforening?

Hvis man først har bestemt sig for at blive medlem af en fagforening, så skal man træffe et vælg om hvorvidt det skal være i en branchespecifik fagforening eller en af de tværfaglige. En branchespecifik fagforening er en fagforening, hvor de kun optager medlemmer som beskæftiger sig indenfor en bestemt faggruppe. Fordelen ved denne type fagforening er at de kan specialisere sig i ting, som er relevante for folk i den pågældende branche. De tværfaglige er åben for alle, og selvom de ikke branchespecifikke, så kan de alligevel godt hjælpe dig.

Hvad er forskellen på en fagforening og en a kasse?

Hos enkelte danskere er der forvirring omkring hvad forskellen er på en fagforening og en a kasse. Selvom de to ting ofte bliver forvekslet, så er der forskelle. A kassen er noget du betaler til for at modtage dagpenge, hvis du ikke er medlem af en a kasse, så kan du ikke modtage dagpenge. A kassen administrer simpelthen dagpengene. Fagforeningen er er som tidligere nævnt klar på juridisk bistand, i forbindelse med sager som opsigelse, sygdom og ansættelse.

For langt de fleste mennesker giver det god mening at være medlem af både fagforening og a kasse. Heldigvis tilbyder lang de fleste organisationer at man kan have både fagforening og a kasse samlet hos dem.