Den digitale investering

Vi lever i 2018. Her er alt omkring os efterhånden digitaliseret, og man skal ikke trykke mange gange på en skærm, før man kan blive velhavende. Det er selvfølgelig er forenklet version af virkeligheden i 2018, men fortæller dog samtidig, at vi lever i en digital verden. Vi lever i tiden for Bitcoins. Vi lever i tiden for effektivitet. Med et 2017 som satte nye rekorder for digital valuta, er forventningerne til den nye form for rigdom enorm i dette år trods tidlige udfordringer. Den digitale investering er landet.

Bitcoin kort fortalt

Kort fortalt er Bitcoin en digital valuta, som svarer til, at du har penge stående online. Forskellen, hvis man ser på den normale netbank er, at ingen har ejerskab over Bitcoins. På den måde er det penge, som er decentraliseret, da ingen tredjepart kontrollerer dine penge.

Så hvordan opstod Bitcoin så? Manden bag hedder Satoshi Nakamoto, som kom med sin idé om et elektronisk betalingssystem ud fra matematikken. Selve ideen gik på, at det skulle være muligt at sende penge på tværs af lande, uden der skulle være en højere central enhed forbundet. Det skulle foregå enkelt og uden de store transaktionsgebyrer. Selvom der siden har været gebyrer omkring Bitcoins, er det stadig billigere at sende penge gennem her end ved den klassiske bankoverførsel til udlandet, som ikke er EU.

Hvordan ser det ud nu

Der er selvfølgelig sket meget siden Bitcoins oprindelse, hvor kursen overordnet set er steget helt ekseptionelt. Noget man næsten ikke har kunnet overse i medierne. Så hvordan ser det så ud i dag?

Selvom værdien af en Bitcoin blev tredoblet i 2017, hvor kursen nåede helt op på omkring 15.000 dollar og en stigning på over 1500 procent i samme år, har udviklingen ikke været den samme siden. Mange har siden 2017 tabt penge på Bitcoins, da flere landes restriktioner har påvirket kursen. Det har gjort det svært for den digitale valuta at overleve i samme tråd.

Eksperter forventer stigninger fremover

Men selvom kursen ikke er, hvad den har været, forventer flere eksperter et godt år for Bitcoin. Især Børsen har spændende forventninger til kursen på Bitcoin. Se med her.

Spørger man krypto rådgiverne Rybtke, vurderer de også en lys fremtid for Bitcoins. De skriver på deres side; “Det er svært at forudse fremtiden for Bitcoin og de andre kryptovalutaer, men hos Rybtke & KO har vi stor tiltro til denne form for valuta. Vi ser det som fremtidens betalingsmåde, da vi har med en global valuta at gøre”.

En ting er sikkert, og det er, at det bliver spændende at følge kryptovaluta i fremtiden.