Bliv klar og parat til skolestart

Skolestart er en spændende tid – særligt første skoledag er en helt speciel og mindeværdig dag. Det gælder både i forhold til læring og i forhold til det sociale. At starte i skole er nemlig en helt ny tilværelse, der både inkluderer nye oplevelser såvel som nye regler og udfordringer. Alle forældre ønsker, at deres børn får den bedste start på skoletiden. Et skridt i den rigtige retning er at hjælpe barnet med at blive klar og parat til skolestart med de nødvendige praktiske ting, der hører sig til skolelivet.

En skoletaske er et must

Der er mange praktiske ting, der skal anskaffes, når dit barn starter i skole. Da det naturligvis er ved at være mange år siden, du selv har gået i skole, kan det være svært at huske, hvad man egentlig har brug for i skoletiden. Heldigvis er der råd for dette. Du får nemlig nogle simple tips og tricks i dette indlæg.

En af de første ting, du skal købe sammen med dit barn i forbindelse med skolestart, er skoletasken. Ingen skoletid uden en rigtig skoletaske. Det kan være en fordel, hvis du lader dit barn få indflydelse på valget af skoletaske. Det kan nemlig være med til at udvikle dit barns identitet og selvforståelse. Der findes et væld af forskellige skoletasker med forskellige temaer og stilarter – se bare udvalget her. Det kan derfor være en god ide at sætte god tid af til den store beslutning. Skoletasken er nemlig utrolig vigtig – særligt i de første skoleår. Det er derfor vigtigt, at du sammen med dit barn får valgt en både praktisk og flot skoletaske, der falder i dit barns smag. Når du alligevel er afsted med dit barn ude og købe skoletaske, kan I med fordel også købe penalhus og idrætstaske, hvis dette ikke allerede følger med skoletasken.

Tøj til alt slags vejr

Selvom dit barn skal til at starte i skole og derved ikke skal lege hele dagen i børnehave, betyder det bestemt ikke, at du kan slippe for at bekymre dig om praktisk påklædning. Særligt de første skoleår byder nemlig på en masse leg – både udendørs og indendørs. I skolen skal dit barn nemlig holde frikvarterer flere gange i løbet af skoledagen. Det betyder, at dit barn i løbet af dagen skal være fysisk aktiv både indendørs og udendørs. Det er derfor utrolig vigtigt, at dit barn har praktisk tøj på til skoledagens mange udfordringer og muligheder.

Inden skolestart kan det derfor være fordelagtigt at have købt forskelligt praktisk tøj, overtøj og fodtøj til dit barn, så du ikke behøver bekymre dig om det, når dit barn er startet i skole. Det kan være en fordel at købe både gummestøvler til børn fra Bisgaard såvel som regntøj og andet praktisk fodtøj. Vejret i Danmark er nemlig aldrig helt til at regne med, hvorfor det er fornuftigt at være forberedt på al slags vejr.