Alt du skal vide om bæredygtige investeringer

Hvis du er interesseret i at investere dine penge på en bæredygtig måde, så er dette blogindlæg lige noget for dig! Vi vil her gennemgå hvad bæredygtig investering egentlig handler om, og vi vil fortælle dig hvordan du selv kan foretage en bæredygtig investering. Det er vigtigt at understrege, at der ikke findes et entydigt svar på spørgsmålet om hvad der karakteriserer en bæredygtig investering.

Hvad er en bæredygtig investering?

Der er mange forskellige definitioner af, hvad en bæredygtig investering egentlig er. En almindelig og generel definition på en bæredygtig investering er, at det er en investering der tager hensyn til alle tre aspekter af det vi kalder “triple bottom line” – foruden økonomisk afkast, tager en bæredygtig investering også hensyn til sociale og miljømæssige forhold.

Sådan foretager du en bæredygtig investering

Der er mange måder at foretage en bæredygtig investering på. En måde er at investere i virksomheder, der er førende inden for bæredygtighed. En anden måde er at investere i virksomheder, der arbejder på at blive mere bæredygtige. Og endelig kan du også investere i fonde, der fokuserer specifikt på bæredygtighed.

Investeringer i form af bæredygtige aktier

Når du skal vælge individuelle aktier, er der et par ting, du kan kigge efter for at sikre, at du vælger virksomheder, der gør en indsats for at blive mere bæredygtige. For det første skal du kigge efter virksomheder, der har forpligtet sig til at reducere deres kulstofemissioner. For det andet skal du kigge efter virksomheder, der har indført politikker for at sikre ligestilling og mangfoldighed mellem kønnene. Og for det tredje skal du kigge efter virksomheder, der har målene for bæredygtig udvikling som en del af deres forretningsstrategi.

Klædt på til bæredygtige investeringer

Dette er blot nogle få eksempler på den type kriterier, du kan bruge til at finde bæredygtige aktier. Men det er vigtigt at huske, at der ikke findes én perfekt måde at gøre dette på. Du skal finde ud af, hvilke kriterier der er vigtigst for dig, og bruge det til at styre dine investeringsbeslutninger.